Severina: Šokirana nad odločitvijo sodišča

Severina: Šokirana nad odločitvijo sodišča (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
2. 7. 2017

Ljubezenska zgodba med hrvaško pevko Severino in srbskim poslovnežem Milanom Popovićem se je sprevrgla v borbo za skrbništvo nad petletnim sinom Aleksandrom. Res žalostno.

Pred kratkim je sodnica zagrebškega okrajnega sodišča določila, da bo moral mali Aleksandar pri mami Severini (45 let) na leto preživeti le 100 dni, druge dni pa bo živel z očetom. Sodnica okrajnega zagrebškega sodišča je določila, da bo petletnik teden dni živel pri mami, teden dni pa pri očetu. Med poletnimi meseci bo pri Severini le en teden v juliju in en teden v avgustu, sicer pa bo čas preživel z očetom.

To pa še ni vse, ko bo malček pri očetu, ga bo lahko pevka poklicala le enkrat na dan, in to točno ob 8 uri zvečer. Če bo poklicala le nekaj minut čez osmo, z njim ne bo smela govoriti, ker bi s tem prekršila odločitev sodnice. Milanu Popoviću (51 let) tudi ne bo treba pojasnjevati, kje sin je, sodnica pa je določila še, da bo za božič deček z mamo, če bo njen termin padel ravno na ta dan. Pravoslavni božič, novo leto in velikonočne praznike naj bi preživljal z očetom.

Skupina odvetnikov, ki jih je najela Severina, je seveda zoper te odločitve vložilo pritožbo in upajo, da bo uspešna, saj bi v tem primeru lahko sin preživel večji del počitnic s svojo mamo. Severina je prepričana, da sodnica dela v njeno škodo in v Popovićevo korist. Poleg tega zahteva, da pevka nekdanjemu možu plačuje 500 evrov preživnine.

Sedaj on Severini mesečno plačuje dva tisoč evrov. Milan Popović ima v domovini tudi naziv kralj bakra in velja za enega najbolj premožnih podjetnikov. Podjetje z bakrom ima v Rusiji. Poleg tega ima hišo v Zagrebu, nepremičnine v Srbiji, na Cipru in v Ameriki. Na začetku leta je Milan Popović prijavil Severino in njenega moža Igorja Kojića zaradi fotografij na družbenih omrežjih. Igor je namreč objavil sliko malega Alexandra brez oblek in Milan je ponorel. Zaradi tega sta se morala tako Severina kot Igor zglasiti na sodišču. Trenutno deček živi teden dni pri mami in teden dni pri očetu. Kako bo vse skupaj vplivalo nanj, seveda še ni jasno, strokovnjaki pa pravijo, da takšno podajanje otroka res ni najboljše.