Shakira & Gerard Piqué: Ljubezen, dober seks in Barca

Shakira & Gerard Piqué: Ljubezen, dober seks in Barca (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
25. 3. 2017

Kako romantično, kako pocukrano. Tako bi lahko začeli zgodbo o nogometašu Gerardu Piquéju in njegovi izbranki, pevki Shakiri. Oba lepa, uspešna, zaljubljena in še na isti dan imata rojstni dan.

Ja, prav ste prebrali, Shakira je rojena 2. februarja 1977, njen Gerard pa natanko deset let pozneje, torej tudi 2. februarja. Marsikdo je mislil, da bo njuna zveza kratkega roka, da se bo lepotec in eden glavnih igralcev nogometnega kluba Barcelona hitro naveličal deset let starejše pevke, ki je sicer videti vrhunsko in izžareva neverjeten latino seksapil, a so se zmotili. Njuna ljubezenska zgodba se je začela leta 2010 na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Afriki. Shakira je izvajala uradno pesem prvenstva in tam sta se zaljubila tako rekoč na prvi pogled. Prvič sta svojo zvezo javno priznala marca 2011, ko je Shakira novico objavila na svojem profilu na Facebooku in Instagramu.

Sprva je vse skupaj delovalo le kot vroča romanca, a se je na koncu izkazalo za pravo vročo ljubezen. Par ima zdaj dva sinova, štiriletnega Milana Piquéja Mebaraka in malce več kot leto dni starega Sasho Piquéja Mebaraka. Kadar le ima čas, Shakira s sinovoma pride spodbujat svojega izbranca na tekme Barcelone, za katero Piqué tudi igra. Priznala pa je, da je pred večjimi tekmami ali prvenstvi gledanje tekme tudi vse. Seks morata dati namreč na stranski tir. "Gerarda ne smem izmučiti," v šali pravi Shakira. Res je, da sta zaljubljenca nenehno zelo vroča. V javnosti se povsem brez zadržkov poljubljata in objemata. Leta 2015 sta se zapletla tudi v seks škandal. Pisalo se je, da ju neznanci izsiljujejo za velik denar, sicer bodo objavili posnetek njunega seksa. Par je zanikal, da bi tak posnetek sploh obstajal, in govorice so kmalu potihnile.

Res je, da so že nekajkrat napovedovali njun razhod, nikoli pa se to ni zares zgodilo. Na tekmi Barcelona PSG, kjer je Barcelona slavila, se je Shakira na Snapchatu objavila med norim navijanjem za svojega izbranca. "Daleč sva prišla od klepetanja o vremenu," pravi Gerard. Ko se je namreč zagledal v Shakiro med snemanjem spota za uradno pesem svetovnega nogometnega prvenstva, je nekako prišel do njene telefonske. Ko ji je pisal, je ugotovil, da je že v Afriki, in vprašal jo je, kakšno je vreme. Nato sta začela klepetati o vsem, le o vremenu ne več. Oba priznavata, da sta zelo temperamentna, da se hitro spreta in tudi hitro pomirita ter da je njun seks fenomenalen. Prava sodobna ljubezenska pravljica.

Postaja nesrečna

Razlog za to naj bi bilo slabo počutje soproga Gerarda v slačilnici njegovega kluba, Barcelone, kjer naj bi sicer oboževanega nogometaša pestile obsodbe, da delu ni predan v pravšnji meri in da naj bi bil 'sokrivec' za Barcelonin zaostanek za večnim tekmecem Real Madridom. Shakira postaja nad življenjem v španski prestolnici povsem razočarana, izbrancu naj bi celo prepovedovala stike s soigralci – Lionelom Messijem, na primer, čeprav je ta velik Piquéjev zaupnik – in tudi ta pevkina zapoved je vse prej kot voda na mlin njegovemu odnosu s soigralci. Pojavljajo se ugibanja in pričakovanja, da se bo moral Piqué odločiti, kaj bo njegov naslednji korak – bo zapustil nogometnega giganta?

Zavajala oboževalce

Ko so se po družabnih omrežjih razširile fotografije njune družine, kako iz blata vlečejo več kot tono težkega peugoeta, se je med milijoni sledilcev razumljivo sprožil strah o morebitni nesreči simpatičnih Piquéjevih. Tudi oba sinova, Milan in Sacha, sta po fotografijah, sodeč ob strani avtoceste, priskočila na pomoč. Zlobni jeziki so priložnost seveda zgrabili z obema rokama, pojavile so se celo govorice, da naj bi 39-letna kolumbijska pevka zaradi hudih poškodb pristala v bolnišnici – konec dober, vse dobro, izkazalo se je, da so bili 'fotodokazi' zgolj potegavščina, ki jo je družina ovekovečila med naključnim pohajkovanjem v bližini njihovega domovanja v Cerdanyji blizu španskih Pirenejev.

Doživela bo deja vu

V bližnji prihodnosti bodo oboževalci z odprtimi rokami pričakali nov videospot, v katerem bo vročekrvna pevka ob pevcu Princeu Royceu vnovič zapeljivo pozibavala z boki. Ti so njen 'zaščitni znak' že od začetka pevske kariere, tokrat jih bo prepustila ritmom bačate, plesa, izvirajočega iz Dominikanske republike. Deja Vu je naslov pesmi, Shakira pa je na družbenih omrežjih že postregla s kratkim napovednikom, ki ga je posnela med vajo plesa. "Pripravite se!" je podražila oboževalce.

8 stvari, ki jih morda niste vedeli o Shakiri:

  •  Ima sedem bratov in sester.
  • Pri dveh letih je v motoristični nesreči izgubila starejšega polbrata, ki je po trku s pijanim voznikom avtomobila utrpel hude poškodbe in izgubil življenje.
  • Ne kadi, ne pije kave niti alkohola.
  • Želela je postati astronavtka.
  • Veščin trebušnega plesa jo je naučila babica libanonskih korenin.
  • Prvi glasbeni album je posnela pri rosnih 13 letih.
  • Režiser Steven Spielberg ji leta 1998 ponudil vlogo v filmu Zorro, ki jo je zavrnila, češ da je njeno znanje angleščine preveč pomanjkljivo. Nadomestila jo je Catherine Zeta Jones.
  • Leta 2000 je začela ljubezensko razmerje z Antoniem De La Ruo, sinom argentinskega predsednika, s katerim sta po 11 letih napovedala konec romance.