Shakira odkrito o svojih zdravstvenih težavah: "Poskusila sem tudi s hipnozo"

Shakira odkrito o svojih zdravstvenih težavah: "Poskusila sem tudi s hipnozo" (foto: Profimedia) Profimedia
14. 11. 2019

Minili sta dve leti, odkar je kolumbijska pevka Shakira zaradi zdravstvenih težav morala odpovedati koncerte v okviru evropske turneje. Njeni oboževalci so hitro dojeli, da se s pevko dogaja nekaj resnega.

Na vajah si je namreč poškodovala glasilke, zadeva pa je bila tako resna, da je Shakira zbolela še za depresijo. Kaj vse se ji je dogajal v tem obdobju, je opisala v pogovoru za The Guardian.

"Petje je to, kar sem. To je moja identiteta. Zaradi obolelih glasilk sem bila tako na tleh, da so prišli tudi dnevi, ko nisem mogla vstati iz postelje. Bila sem v depresiji," pojasnjuje pevka. Vse skupaj je slabo vplivalo tudi na njeno družinsko življenje z nogometašem Gerardom Piquejem in njunima sinovoma. V tistem času je z njimi komunicirala s pomočjo znakovnega jezika, saj sploh ni mogla govoriti. K njej je v njihov dom v Barceloni vsak dan prihajala tudi medicinska sestra.

Shakira zdaj pravi, da v tistem času ni bila pozitivna oseba. Priznava, da je bilo težko shajati z njo in da je Gerard videl njeno slabšo plat. Prav tako ni ubogala zdravnikov, ki so ji dejali, da bi morala na operacijo. Skušala se je pozdraviti z alternativnimi metodami, celo s hipnozo in sveto vodo iz Lourdesa. Posluževala se je tudi meditacije. Na koncu je okrevala po naravni poti in že poleti 2018 spet stopila na oder.