Shannen Doherty: Premagala je raka

Shannen Doherty: Premagala je raka (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
27. 6. 2017

Igralka Shannen Doherty, ki jo poznamo kot Brendo iz kultne nadaljevanke Beverly Hills 90210, si je lahko oddahnila. Končno se je njena bolezen, rak na dojki, umaknila in zdaj lahko ponovno mirno zadiha.

Igralka Shannen je pred kratkim na Instagramu objavila svojo fotografijo z dolgimi, rjavimi lasmi, ki jih tako zelo pogreša, kakor pravi sama, pa čeprav poskuša na celotno situacijo gledati zelo pozitivno.

Ob sliki je zapisala: "Dolgi lasje! Zelo sem hvaležna, da sem preživela. Zdaj imam več časa, da se lahko posvetim stvarem, ki jih imam rada, svoji družini, igranju, pisanju ... Vendar pa, koliko časa bom še čakala, da mi lasje zrastejo nazaj ..."

Igralka je pred kratkim izvedela, da se je bolezen umaknila. A od bolezni do ozdravitve je morala skozi mnogo etap kemoterapije, ki so jo dodobra izčrpavali. Svoje oboževalce po svetu pa je inspirirala s številnimi objavami po družabnih omrežjih. S tem je tudi sebi dajala pogum, kakor je povedala.

Ob strani so ji stali številni, še najbolj soprog Kurt Iswarienko, ki je vesel tudi zato, ker je te dni dobil tožbo proti nekdanjim igralkinim menedžerjem. Kurt je trdil, da je njuno seksualno življenje uničeno ter da so menedžerji krivi, ker Shannen bolezni niso diagnosticirali prej. Govori se, da se je z njimi pogodil za zunajsodno poravnavo. V 15 milijonski tožbi Shannon tudi obtožuje menedžerje, da so zelo slabo upravljali z njenim premoženjem in so dovolili, da se ji je zdravstveno zavarovanje pred nekaj leti, bolj natančno leta 2014, izteklo. Zaradi tega so ji diagnozo postavili mnogo pozneje. Kurt pa trdi, da je zaradi vsega tega uničeno njuno seksualno življenje.

Obdobje kemoterapije in celotne bolezni je bilo za igralko res grozno naporno in seveda najtežje v življenju. A Shannon ima prijateljico, ki ji je vseskozi stala ob strani, jo bodrila in pomagala prebroditi to res najtežjo življenjsko preizkušnjo. To je lepa manekenka iz Portorika Anne Marie Kortright. Igralka in manekenka se že zelo dolgo poznata in sta se med boleznijo še bolj zbližali.

Anne je bila tudi tista, ki je pomagala Shannon prvič obriti glavo, saj so ji zaradi kemoterapije začeli izpadati lasje. Igralka je tudi prek družabnih omrežij čestitala Anne za rojstni dan in zapisala res lepe besede. "Danes ima rojstni dan ta lepa oseba, za katero se mi zdi, da se poznava od rojstva in da sva skupaj odrasli. Gledala sem te, kako cvetiš kot oseba in se razvijaš na najboljši možni način. Rada te imam do Lune in nazaj ..."