Sharon Stone je po možganski kapi okrevala dolgih 7 let

Sharon Stone je po možganski kapi okrevala dolgih 7 let (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2019

Slavna hollywoodska igralka Sharon Stone je na humanitarni prireditvi, posvečeni zdravju možganov, dejala, da je bila filmska industrija grozna do nje, ko je pred 18 leti doživela možgansko kap.

Igralka je razkrila osebno izkušnjo in dejala, da je možganska kap zelo nevarna ter da okrevanje traja dolgo časa, poroča Variety.

"Potrebovala sem sedem let, da sem okrevala. Devet dni sem imela možganske krvavitve. Prenašala sem neprijaznost in nesramnost mojih kolegic, pa tudi sodnice, ki je odločala o skrbništvu nad mojima sinovoma," je dejala Sharon, ki se je prav v tistem času ločevala od Phila Bronsteina.

Takrat je veljala za eno od najbolj iskanih igralk, a bolezen je vodila do izgube tega statusa. "Skušala sem normalno funkcionirati in delati, ob tem pa sem vzela dodatno hipoteko na hišo, v kateri sem živela. Izgubila sem vse, kar sem imela," je poudarila.

S svojo izkušnjo je hotela pomagati in svetovati drugim. "Če imate močan glavobol, pojdite v bolnišnico. Jaz sem šla k zdravnici šele tretji dan po možganski kapi. Ljudje v tem obdobju tudi umrejo, imela sem le en odstotek možnosti, da preživim do operacije," pravi igralka.