Sherlock Holmes - dve seriji o legendarnem detektivu!

17. 6. 2017 | Vir: Story
Deli

Te dni lahko na Fox Crime spremljamo še dva Sherlocka. Osnove Sherlocka Holmesa (Elementary) in Sherlock, obe seriji pa spremljamo v tretji sezoni. Kdo so slavni detektivi vseh časov

Kolegi vsem dobro znanega 'pravega' Sherlocka, ki se je rodil davnega leta 1859 - Sherlocka Holmesa - so se do danes nabrali v že kar lepem številu različic.

Britanski pisatelj Arthur Conan Doyle pa je za vse te 'kopije' pripravil dobre temelje. Sherlock Holmes je eden od največkrat uprizorjenih likov v zgodovini, saj ga je do zdaj odigralo več kot 70 televizijskih in filmskih igralcev, med njimi Robert Downey Jr., in to kar dvakrat. Spomnimo, filma Sherlock Holmes (2009) in Sherlock Holmes: Igra senc (2011) sta v svetovnih kinematografih skupaj zaslužila več kot milijardo ameriških dolarjev. Slednjega je režiral Britanec Guy Ritchie, glavna lika pa sta upodabljala Robert Downey Jr. in Jude Law, film pa se je potegoval za oskarja za izvirno filmsko glasbo in scenografijo.

Sherlock Holmes

Zelo zapomnljiv je tudi film Detektiva, v katerem igrata Scarlett Johansson in oskarjevka Hilary Swank in ki je nastal po romanu Jamesa Ellroya, režiral pa ga je Brian De Palma. Tudi Zbogom, punčka je film, ki ostane v mislih. Mlada zasebna detektiva (oskarjevec Casey Affleck in Michelle Monaghan) najamejo, da bi raziskala izginotje male deklice.

Toda kmalu odkrijeta, da nič ni tako, kakor se zdi, zato morata tvegati vse, da jo najdeta. Režijski prvenec Bena Afflecka temelji na romanu Dennisa Lehana, znanega po uspešnici Skrivnostna reka. Te dni pa lahko na Fox Crime spremljamo še dva Sherlocka. Osnove Sherlocka Holmesa (Elementary) in Sherlock, obe seriji pa spremljamo v tretji sezoni.

V seriji Osnove Sherlocka Holmesa igra Lee Miller naslovnega junaka, Lucy Liu pa spoznamo v vlogi dr. Joan Watson. To je sodobna drama o zločinih in paru, ki newyorški policiji pomaga razreševati nemogoče primere. Izjemno hvaljena in priljubljena serija pa je še Sherlock, v kateri detektiva igra Benedict Cumberbatch, njegovega pomočnika pa Martin Freeman.

Sherlock Holmes

V seriji boste med drugim izvedeli, kako je uspelo Sherlocku uprizoriti lastno smrt, pred kratkim smo si lahko ogledali še posebno epizodo serije - Pošastna nevesta. Na malih ekranih si lahko ogledamo še Detektive, morilsko zabavno komedijo, ki je zasnovana na svetovno znani družabni namizni igri. Ali pa film Pravi detektiv z Matthewem McConaugheyjem in Woodyjem Harrelsonom, v drugi sezoni pa s Colinom Farrellom in Vincem Vaughnom. No, za tiste, ki nimajo ravno dobrega želodca, je še vedno možnost Disneyjeva animirana akcijsko-komična pustolovščina o mišjem detektivu Basilu z ulice Baker, ki se trudi premagati starega sovražnika, profesorja Ratigana.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk

Nova Story že v prodaji

Story 24/2017

Story 24/2017, od 08. 06. 2017