Silvio Berlusconi: 34 milijonov evrov za darila

Vir: Nova
14. 3. 2011

'Očkove deklice', kot italijanski mediji označujejo mlade ljubice njihovega premierja, so v letu dni dobile darila v vrednosti kar 34 milijonov evrov. To vest so objavili italijanski mediji, informacije pa so priplavale na površje med preiskavo afere med Berlusconijem in mladoletno prostitutko Ruby.

Milijarder je denar zapravljal predvsem za nakit, kravate, starine in najemanje dvorcev, nekaj pa je celo podaril v dobrodelne namene. Njegova velikodušnost za javnost ne bi bila tako zelo zanimiva, če ne bi bil trenutno v središču več afer, poleg tega pa se Italijani sprašujejo, ali je Silvio zapravljal svoj ali njihov denar.

Menda bogataš ni niti vprašal za ceno, ampak je vse le pridno plačeval z namenom, da bi bile njegove punce srečne. Nobena od njegovih ljubic teh navedb ni zanikala. Nasprotno, povedale so, da so z veseljem sprejemale njegova velikodušna darila. Angela Sozio je tako dobila 100 tisoč evrov, njegova tajnica je za poročno darilo prejela 40 tisoč evrov, Noemi Letizia pa pol manj.