Sin Jamesa Gandolfinija gre po očetovih stopinjah: Igral bo mladega Tonyja Soprana!

Sin Jamesa Gandolfinija gre po očetovih stopinjah: Igral bo mladega Tonyja Soprana! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
23. 1. 2019

Igralec James Gandolfini, ki je v 51 letu starosti preminil leta 2013, je bil širši javnosti najbolj znan po vlogi mafijskega šefa Tonyja Soprana v televizijski seriji Sopranovi. Pri HBO sedaj pripravljajo film, ki bo predstavil zloglasnega Soprana v mladih letih, vlogo pa bo prevzel kar Gandolfinijev sin, 19-letni Michael Gandolfini.

Mladi Gandolfini je navdušen, da so ga angažirali za vlogo mladega Tonyja Soprana v filmu z naslovom The Many Saints of Newark. "V izredno čast mi je, da bom lahko nadaljeval očetovo zapuščino," je izjavil.

Film bo postavljen v čas nemirov v Newarku v 60. letih minulega stoletja. Režijo bo prevzel Alan Taylor, ki je režiral tudi devet epizod Sopranovih, za scenarij pa sta združila moči David Chase in Lawrence Conner, navaja britanski BBC.

James Gandolfini je mafijca igral v šestih sezonah v New Jersey postavljene kriminalne serije Sopranovi, ki so jo predvajali med letoma 1999 in 2007. Michael Gandolfini pa je lani igral Joeyja Dwyerja v seriji HBO The Deuce, manjšo vlogo je imel tudi v filmu Oceanovih osem.