Skrivno življenje Jamesa Middletona, brata vojvodinje Kate

Skrivno življenje Jamesa Middletona, brata vojvodinje Kate (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
26. 6. 2017

Samo ime James Middleton vam mogoče ne pove dosti, ko pa omenimo njegovo sestro, vojvodinjo Kate Middleton, je že bolj jasno, kam ta privlačni Anglež spada. Je brat bodoče britanske kraljice in zato tudi sam zelo zanimiv za javnost.

Odkar je Kate postala uradno dekle in pozneje zaročenka ter soproga britanskega princa Williama, je tudi vsa njena družina postala izjemno zanimiva za javnost. No, še najbolj privlačna sestra Pippa, ki je pred kratkim skočila v zakonski stan. Takoj za njo pa je njun brat James, ki ga imajo nekateri za enega najbolj seksi Britancev. Sam se trudi čim bolj ostati v ozadju, saj ne mara živeti v soju žarometov. Nekako mu to tudi uspeva, zato se o njem ne ve kaj dosti, saj tudi sam o sebi bolj malo govori. Vedno pa so ga imeli za ta malega brata, saj je najmlajši od treh otrok Middletonovih.

James Middleton je uspešen poslovnež, ki vodi podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo peciva 'marshmellow' in se imenuje Boomf. Še preden pa je postal praktično del kraljeve družine in preden je vsa njegova družina začela uspešno podjetje, je James s sestrama živel bolj mirno življenje. Res pa je, da je večino mladosti preživel v internatu, kakor tudi Kate in Pippa.

James Middleton

Njuni starši so namreč hoteli za otroke le najboljšo izobrazbo, mama pa je očitno imela načrt, da dekleti na elitni šoli spoznata kakšnega pomembneža, ki bo pozneje postal njun soprog. Pri starejši hčerki ji je uspel velik met, saj je Kate omrežila princa in bodočega kralja Anglije. James pa v šoli ni najbolj blestel. Imel je težave z disleksijo, zato je imel veliko težav pri pisanju in branju.

Z univerze v Edinburgu so ga celo izključili, in to po samo letu dni študija. "Vedel sem, da ne bom nikoli kaj prida učenec oziroma študent," odkrito priznava James in dodaja, da se je po fakulteti vrnil domov. "Želel sem narediti imperij s pecivom," je povedal v nekem intervjuju. In če mu šola ni šla od rok, je bil v poslu toliko bolj uspešen. Zato so se tudi doma sprijaznili s tem, da ne bo najbolj izobražen, vsaj formalno ne, za posel pa bo znal poskrbeti.

Zanimivo je to, da je James kot najmlajši vedno skrbel za svoji starejši sestri. Še posebej za Kate, in to v času, ko se je že dobivala z Williamom. Vsako jutro je na primer vstal in s praga umaknil časopise, da ne bi videla, kaj vse piše o njej in princu. Ni želel, da bi jo kakšni bolj neprijetni članki prizadeli.

Kate in Pippa

Po Katini poroki pa so Jamesa po časopisih bolj ali maj vlačili v negativnem pomenu. Od tega, da so se pojavljale slike, ko se je pijan vračal s ponočevanja, naprej. No, sam se na to ni kaj dosti oziral in se je raje fokusiral na uspešno kariero, zabave pa je obesil na stranski tir, čeprav tu pa tam pravi še rad gre ven s prijatelji ali pa s svojo izbranko Donno Air, ki pa tudi nima najboljšega renomeja, a očitno sta zaljubljena in se njuno dokaj burno življenje kar obnese.

Sandra Bratuša