Skrivnost je razkrita: Zdaj je jasno, kako si je kraljica Elizabeta II. opomogla po smrti soproga Philipa

Skrivnost je razkrita: Zdaj je jasno, kako si je kraljica Elizabeta II. opomogla po smrti soproga Philipa (foto: Profimedia) Profimedia
12. 7. 2021

Marsikdo je bil presenečen, ko se je britanska monarhinja kmalu po smrti soproga princa Philipa vrnila k svojim uradnim dolžnostim.

Princ Philip se je poslovil pred tremi meseci, kar je kraljico Elizabeto II. močno prizadelo. Ko se je prvič po njegovi smrti pojavila v javnosti, so številni opazili, da je izgubila kar nekaj kilogramov, kar so pripisali žalosti zaradi izgube.

A v britanski javnosti v zadnjih nekaj tednih opažajo, da je kraljica videti resnično dobro in da naravnost žari. Kljub temu, da je doživela veliko žalost, so že nekajkrat opazili, da je v javnosti nasmejana. Glede na to, da so mnogi pričakovali, da jo bo tako velika izguba povzem zlomila, so mediji za mnenje povprašali psihologa Arthura Cassidyja, sicer tudi dobrega poznavalca kraljeve družine.

Pojasnil je, kaj je tisto, kar je kraljico dobesedno "dvignilo." Kot pravi, so pomembne njene osebnostne lastnosti. "V teku let se je naša kraljica večkrat soočala s travmami in tragedijami, a njena neizmerna trdnost in stoicizem sta dejavnika, ki ju izkazuje v kriznih časih. Zasebno sicer žaluje, kar lahko traja tudi pet let, a njen močan sistem in podpora družine sta ji omogočila opravljanje javnih nastopov in obveznosti," pravi psiholog.

Znano je tudi, da sta kraljica in princ Philip oboževala konje. Psiholog je prepričan, da ji je prav to pomagalo premagovati žalost. "Njena ljubezen do konj, psov in narave je ključni dejavnik pri njenem trenutnem žalovanju za soprogom." Verjetno ji prav povezanost z naravo pomaga premagovati bolečino. No, kraljica je tudi vedno veljala za osebo, ki svojih čustev ni kazala pred javnostjo, to pa se ni spremenilo - še zdaj je izjemno zadržana in umirjena, kjer koli že se pojavi.