Skrivnost lepote Monice Bellucci je ljubezen

Življenje jo je odpeljalo v igralske vode in pravi, da je zadovoljna tako. (foto: Profimedia Profimedia, Mega Agency) Profimedia Profimedia, Mega Agency
Vir: Lady
1. 5. 2019

Res bi lahko rekli, da se ena najbolj seksapilnih žensk na svetu, italijanska igralka Monica Belluci, ponaša z večno lepoto. 

Čeprav jih ima že 54, deluje mnogo mlajše. Monica Bellucci (54 let) je ženska, pri kateri se je čas dobesedno ustavil. Mogoče tudi zato, ker ni nikoli podlegla trendu plastičnih operacij. Pravi, da je genetika eden izmed glavnih razlogov, da je ženska videti mlajša, kot je v resnici. Res pa je tudi, da se Monica nikoli ni pretirano ličila. Čez dan najraje uporablja blago kremo za obraz, od ličil pa najraje nanese nekaj maskare in šminko, ki nikoli ne sme biti preveč divjih barv.

“Gube so lepše od plastike,” Monica vedno rada ponovi, ko jo kdo vpraša, ali se boji staranja. Ko je imela komaj 13 let, je postala manekenka. Takrat je pozirala za lokalnega fotografa, ki je takoj opazil, da deklica v sebi skriva nekaj več. A sama ni razmišljala o tem, da bi postala manekenka, pravzaprav o slavi nasploh ni razmišljala. Vedno si je želela postati odvetnica, a očitno je, da ji to ni bilo usojeno. Ker si je morala študij plačevati sama, se je začela ukvarjati z manekenstvom. Pri 24 letih se je preselila v Milano, kjer je podpisala pogodbo z znano modno agencijo Elite Model. Že čez leto dni se je pojavila na modni brvi za hišo Dolce Gabbana. Krasila pa je tudi francosko izdajo revije Elle.

Njena igralska kariera se je začela leta 1991, ko je zaigrala v filmu La Riffa. Čez pet let so jo imenovali za najboljšo stransko vlogo za film Apartma. Takrat so se ji tudi odprla vrata Hollywooda. Spomnimo se samo trilogije Matrica. Občudujemo jo lahko tudi v novem Jamesu Bondu. Poleg francoščine tekoče govori še italijansko in angleško. Da pa je ne bomo le hvalili, ima celo eno pomanjkljivost, ki pa v resnici to sploh ni. Za žensko ima namreč kar velika stopala, in sicer številko 42.

Ta njena velika stopala pa več kot očitno ne motijo njenega novega izbranca, 18 let mlajšega umetnika Nicolas Lefebvreja. Prvič sta se skupaj kot par pojavila na pariškem tednu mode, ko sta prišla na modno revije hiše Chanel. Nenehno sta se držala za roke in delovala več kot zaljubljena. Nicolas je star 36 let, je umetnik in scenograf, svoje čase pa se je ukvarjal tudi z manekenstvom. Igralka pravi, da se imata zelo lepo in da je Nicolasov življenjski ritem tak, da z lahkoto razume njenega. “Res bi težko bila z nekom, ki ima klasično službo …”

Monica je bila doslej poročena dvakrat. Prvič s fotografom Claudiem Carlom Bassom, in sicer štiri leta, in nato s francoskim igralcem Vincentom Casselom, s katerim sta več ali manj živela ločeno. V zakonu, ki se je končal leta 2013, sta se jima rodili dve hčerki, Deva (14 let) in Leona (8 let). “Živela sva v ločenih apartmajih iste vile v Parizu predvsem zato, da bi se izognila rutini,” je dejala Monica, ki pravi, da je povsod doma. Kako tudi ne, saj ima hiše v Italiji, Londonu in Braziliji.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografiji: Profimedia