Skrivnosti iz spalnice princese Diane: "V postelji si natakni lasuljo, da boš zgledala kot Camilla"

12. 1. 2021
Deli
Skrivnosti iz spalnice princese Diane: "V postelji si natakni lasuljo, da boš zgledala kot Camilla" (foto: Profimedia)
Profimedia

The Crown, nova knjiga kraljevega biografa Roberta Laceyja razkriva številne nove podrobnosti iz življenja tragično preminule princese Diane.

Tako naj bi se Diana s prijatelji pogosto hecala, da njen mož, princ Charles, ne naredi ničesar za njuno zakonsko življenje, tako da je celo načrtovala, da bi ga napila in tako morda navedla k spolnemu odnosu.

Lacey v knjigi navaja, da se je Diana o težavah v zakonski postelji pogovarjala s svojimi prijateljicami. "Kaj pa, če bi ugasnila luč in si nataknila lasuljo? Tako bi te lahko zamenjal s Camillo," so Diani dejale prijateljice. "Diana se je na ves glas smejala. Čez nekaj časa je sprejela dejstvo, da je ona druga žena v njegovem življenju," navedbe avtorja knjige povzema The Sun.

Zgodba o Dianinem zakonu s Charlesom še dandanes zelo zanima javnost. Princ Charles je bil od nje starejši 12 let. Ko jo je spoznal, je bil edini pogoj, ki mu ga je postavila mama, kraljica Elizabeta II., da mora njegova žena biti protestantka, zaželeno pa je, da je kraljevega ali aristokratskega rodu. Diana, ki je takrat delala kot varuška v Londonu, je izpolnjevala te pogoje.

Zaročila sta se leta 1981, istega leta sta se tudi poročila. Njuno poroko je preko malih zaslonov spremljalo 750 milijonov ljudi. V zakonu sta dobila dva otroka, Williama in Harryja. V začetku 90-ih let je njun zakon začel razpadati. Sprva sta skušala prikriti težave, a so mediji razkrili, kako in kaj. Charles se je dobival s svojo prvo pravo ljubeznijo, Camillo, Diana pa se je na moževo nezvestobo odzvala z romanco z inštruktorjem jahanja Jamesom Hewittom.

Kraljica Elizabeta ju ni "kaznovala",a je hotela, da se ločita. To sta naredila avgusta leta 1996. Diana je dobila 17 milijonov funtov, o ločitvi pa ni smela javno govoriti. Kraljica jo je še naprej priznavala kot del kraljeve družine. Po ločitvi je srečo našla z Dodijem Al Fayedom, a se je žal njeno življenje predčasno tragično končalo v prometni nesreči.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik