Skupina Mejaši o težavah med dolgimi letalskimi poleti

Skupina Mejaši o težavah med dolgimi letalskimi poleti (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
22. 5. 2017

Glasbena kariera ima številne slabosti in prednosti, ena izmed slednjih so tudi potovanja, na katera se glasbeniki pogosto odpravijo v sklopu številnih koncertnih turnej. Pred dnevi so tako odpotovali tudi Mejaši, priljubljena hrvaška skupina, ki spada med najbolj zaželene tudi na drugi strani Atlantika, kamor se konec leta odpravljajo že na svojo tretjo turnejo.

V začetku aprila so fantje prvič odpotovali v Avstralijo, medtem ko so pred tem že kar dvakrat koncentrirali v Kanadi. "Nikoli nismo videli ne kenguruja ne koale. Polet je sicer grozljivo dolg, kar je strašno za vse kadilce," prizna Edo Drakulić, ki se bo na letalu spopadal s kar nekaj težavami, tako kot preostali člani skupine.

Fantje so se na letalo prvič podali skupaj, pred leti so odpotovali z Dunaja na koncert v Dubrovnik, s časom pa so se navadili tudi na to. "Prvič smo se kar snemali, da bi videli reakcije. Basist se je pritoževal, da ima vodo v glavi in da naj ustavijo letalo," pripoveduje Nikola, ki prizna, da so se odlično zabavali.

Počasi so se spoprijateljili s stevardesami in pojedli nekaj sendvičev, tako je polet hitro minil. Še danes jih sicer zmrazi ob vseh nesrečah, o katerih pišejo časopisi, saj so postali bolj pozorni, pa vendar so se po potovanju v Kanado dodobra spoprijateljili z letalom.

Zdaj se zamotijo z igranjem igric na zaslonih pred njimi, se pogovarjajo in pijejo pivo, čas pa kar brzi mimo njih tako kot oblaki pod njimi. Tako potovanje z letalom ni več tako grozno, bo pa zato Avstralija imela velik vpliv na njihovo kariero. "Vsaka nova država v sebi nosi nekaj novega.

Smo zelo mlada skupina, zato nas ljudje ne poznajo tako dobro, dokler nas ne bodo slišali v živo, ne bodo imeli celotne slike. Pogosto se nam zgodi, da po razprodanih koncertih ljudje vnovič kličejo. Vsaka država nam odpre vrata v nekaj novega," razkrije Edi in dober primer tega je prav njihova zadnja pot na drugo stran Atlantika.

Lani so se namreč odpravili v Kanado, kjer so v tednu dni odigrali en koncert in spoznali številne nove ljudi, nekaj mesecev po tem pa so jih vnovič klicali in jih povabili na nove koncerte, konec letošnjega leta jih že čaka kanadska turneja.

"Rekli so nam, da smo najbolj iskana skupina v zadnjih 15 letih tam. To ni izmišljeno, saj obstajajo posnetki, kjer se vidi, kako navdušena je bila publika," navdušeno priznata člana priljubljene skupine, ki je očitno na drugi strani 'luže' nadvse zaželena, in tudi v Avstraliji ne bo nič drugače.

"Ogledali smo si ogromno filmov in slik s podobami Avstralije in si želeli to videti tudi v živo. Nikoli pa nismo mislili, da bomo tja odpotovali s pravo ekipo, kot maturantski izlet," pove Nikola, ki zaradi takšnih izletov še toliko bolj uživa v svojem poklicu.

Na potovanjih imajo tudi dovolj časa za občudovanje znamenitosti, na drugi strani luže so si ogledali Niagarske slapove, ki so jih kljub slabemu vremenu navdušili. Čez nekaj mesecev bi jih tako radi vnovič videli, med turnejo se bodo ustavili tudi v New Yorku. Pred tem pa jih čaka še potovanje v deželo kengurujev.

Fantje so veliki ljubitelji zabave, ki je tudi tokrat ne bo manjkalo, prav tako pa bo dovolj tudi piva. "Najboljša so nam nemška piva, pa tudi slovensko je odlično. V Kanadi smo na trgovskih policah našli slovensko pivo in bili navdušeni. Tam na žalost ne smeš piti v javnosti, tako da smo ga odnesli domov. Tudi na to se je bilo treba navaditi," se v smehu spominjata člana Mejašev, velika ljubitelja pijače bogov, ki rada preizkušata tudi vedno nove okuse.

"Razmišljali smo tudi, da bi sami ustvarili svojo pivovarno, vendar zaradi veliko dela tega še nismo uresničili. Temu moraš posvetiti veliko časa, saj je zapleteno, poleg tega pa povezano tudi z veliko investicijo. Morda po 30 letih kariere odpremo pivovarno," se pošali Edi, saj je njihov urnik povsem poln. Vsak trenutek želijo izkoristiti za koncerte, tako si le s težavo vzamejo nekaj dni za oddih. "Počivali bomo, ko bomo stari," za konec še dodajo Mejaši z nasmehom na ustnicah.

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2017

Story 20/2017, od 11. 05. 2017