Slavne in znane: Lepe, pametne in še nesramno bogate

Slavne in znane: Lepe, pametne in še nesramno bogate (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
30. 8. 2018

Pri ameriški reviji Forbes so naredili lestvico najbolje plačanih igralk letos. Pa poglejmo, katere so te bogate lepotice.

Letos je igralka Jennifer Aniston (49 let) zaslužila že 19 milijonov dolarjev. Poleg igranja ji denar prinaša tudi nekaj pogodb z različnimi svetovnimi znamkami. Pripravlja pa se tudi na snemanje serije Apple, v kateri bo igrala skupaj z Reese Witherspoon. Na epizodo bo dobila 1,2 milijona dolarjev.

Serija Male laži je Reese Witherspoon (42 let) pognala v sam vrh zvezdniškega neba. Poleg tega, da v seriji igra, je tudi njena producentka. Letos je zaslužila že 16,5 milijona dolarjev in tako zasedla peto mesto lestvice.

Avstralska igralka Cate Blanchett (49 let) je na osmem mestu najbolje plačanih igralk. Njena zadnja hit filma sta The House with a clock in its walls in Thor. Na njenem računu se je znašlo 12,5 milijona dolarjev.

Kar 40 milijonov dolarjev se je letos znašlo na računu igralke Scarlett Johansson (33 let). S tem je postala najbolje plačana igralka. To mesto ji je zagotovila vloga v filmu Maščevalci.

Jennifer Lawrence (28 let) je vse bolj cenjena in iskana igralka. Filmi, v katerih je nazadnje blestela, so Rdeči vrabec, Mati in Igre lakote. Z zaslužkom 18 milijonov dolarjev pa se je povzpela na četrto mesto najbolje plačanih igralk.

Na devetem mestu Forbesove lestvice najbolje plačanih igralk je kraljica komedij Melissa McCarthy (47 let). Zaslužila je 12 milijonov dolarjev.

Ena najbolj priljubljenih ameriških igralk Julia Roberts (50 let) se je letos znašla na 7. mestu Forbesove lestvice z zaslužkom 13 milijonov dolarjev. Največ je dobila od pogodbe s kozmetično hišo L'Oréal, katere zaščitni obraz je že nekaj let.

Z zneskom 16 milijonov dolarjev je Mila Kunis (35 let) zasedla šesto mesto najbolje plačanih igralk. Večino dohodka je dobila s filmoma Zlobne mame 2 in Vohun, ki me je nategnil.

Prekrasna Izraelka Gal Gadot (33 let) je zaigrala v uspešnem filmu Čudežna ženska. Prav ta vloga in nekaj sponzorskih dogovorov so njen račun obogatili za 10 milijonov dolarjev.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia