Slavni in znani, ki so preživeli kljub slabim napovedim

Slavni in znani, ki so preživeli kljub slabim napovedim (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
4. 5. 2018

Za marsikoga med njimi pravijo, da je pravi čudež, da sploh še živi. Bila so namreč obdobja, ko so bili več časa pijani in zadrogirani kot pa trezni. Za marsikoga bi bilo že pol vsega smrtonosno, a zanje ni bilo.

Pevec skupine Black Sabbath, Ozzy Osbourne (68 let), je zagotovo eden od medicinskih fenomenov. Približno 40 let je pil velike količine alkohola in užival različne droge. V mladih letih ogromno LSD, kokaina in heroina, pozneje pa je postal odvisen od tablet. Zdravnik mu je na enem od odvajanj dejal, da bi količine, ki jih je pogoltnil, ubile vsakogar. Njegova soproga Sharon se je nekoč pošalila, da bodo ob morebitnem koncu sveta preživeli le Ozzy, Keith Richards in ščurki.

Kultna pevka Stevie Nicks (69 let) je devet let uživala kokain. Leta 1986 so ji zdravniki rekli, da mora nehati ali pa bo umrla. V nosu je imela zaradi droge veliko luknjo. Ko je bila v centru za rehabilitacijo, pa je postala odvisna od klonazepama, ki so ji ga dajali, da bi se odvadila kokaina. Pevka je odkrito priznala, da je bilo zanjo najtežje na svetu biti trezna. Zaradi odvisnosti je imela velike težave s kožo in odpadali so ji tudi lasje.

Preživeli kljub  slabim napovedim

Britanski glasbenik Elton John (70 let) je postal v 70. letih odvisen od kokaina. To je opravičeval s tem, da je pod njegovim vplivom bolj komunikativen, na odru pa je bil bolj samozavesten. A težava je bila, da je kokain užival v tako velikih količinah, da so se njegovi bližnji bali, da ga bo na lepem pobralo. "Spomnim se, da sem v nekem obdobju kokain jemal vsake štiri minute. Takrat me štiri tedne sploh ni bilo iz stanovanja." Elton se je ozdravil leta 1990.

Preživeli kljub  slabim napovedim

Kitarist skupine Rolling Stones, Keith Richards (73 let), je medicinski fenomen. Kar nekajkrat je zaradi drog in alkohola skorajda umrl. Nekdo mu je nekoč na neki zabavi v Švici celo podtaknil strihnin, a je preživel tudi to. Če gre verjeti zgodbam, naj bi bil tudi po devet dni buden, ker je bil ves čas zadrogiran. Ozdravil se je šele leta 2006 po tem, ko je na počitnicah padel s palme in je imel pretres možganov.

Preživeli kljub  slabim napovedim

Član skupine Red Hot Chili Peppers, John Frusciante (47 let), je prišel v skupino kot zamenjava za kitarista Hillela Slovaka, ki je umrl zaradi prevelikega odmerka heroina. Tudi John je padel pod vpliv drog in je skupino zapustil leta 1992. Bil je ob vse zobe, presadili pa so mu tudi kožo, da bi prekril brazgotine zaradi ran, nastalih zaradi drogiranja.

Preživeli kljub  slabim napovedim

Pevec skupine The Pogues, danes 59-letni Shane Mcgowan, je bil velik odvisnik od heroina. Zaradi tega je zgubil vse zobe. V nekem obdobju je imel v ustih le tri. Sam pravi, da je nekaj zob izgubil tudi med pretepi. Že daljnega leta 1979 so mu zdravniki dejali, da ima pred seboj le še nekaj mesecev življenja. No, živ je še danes, ne drogira se več, pravi, da le tu pa tam spije kakšen kozarček alkohola.

Preživeli kljub  slabim napovedim

Ko je bila skupina Fleetwood Mac na višku priljubljenosti, se je njen bobnar Mick Fleetwood drogiral. Zase pravi, da je vase vnesel pravi cunami kokaina. "Na dan sem skozi nos posmrkal tudi po šest gramov kokaina," odkrito priznava. Zaradi vsega tega je imel težke psihične težave. Trikrat se je ločil in nekajkrat bankrotiral.

Preživeli kljub  slabim napovedim

Foto: Profimedia

Priporočamo