Slavni, ki bolehajo za depresijo

5. 8. 2012 | Vir: Lea
Deli

Med svetovno znane zvezde, ki bolehajo za depresijo sodijo Emma Thompson, Hugh Laurie, Jim Carrey in Owen Wilson.

Emma Thompson

Britanska igralka je zapadla v težko depresijo, ko so jo zdravili zaradi neplodnosti. Vzporedno s poskusi, da bi zanosila 'in vitro', je čedalje bolj tonila v psihičnem smislu. Bolezen se je razvila tako daleč, da se na koncu sama ni mogla niti okopati in obleči.

Hugh Laurie

Čeprav je igral v odlični seriji Zdravnikova vest, ki gledalce navdušuje tudi s humorjem, je bil ta projekt za Hugha pravzaprav sprožilec depresije. Ločenost od družine, ki je živela v Angliji, in sila zahtevna vloga sta ga emocionalno tako izčrpali, da se je moral na koncu zateči po pomoč k psihiatru.

Jim Carrey

Ameriški komik boleha za kronično depresijo, ki je – mimogrede – precej pogosta tudi med komiki in o kateri je odkrito spregovoril. Več let je jemal prozac, zdaj pa zavrača klasično zdravljenje in poskuša svojo težavo rešiti z duhovnimi metodami.

Owen Wilson

Zvezdnik številnih hollywoodskih komedij ni hotel nikoli odkrito spregovoriti o bolezni, za katero boleha, a depresija ga je avgusta 2007 spravila tako daleč, da je poskušal storiti samomor. Zaužil je prevelik odmerek uspavalnih tablet, po tem, ko so morali v bolnišnici opraviti črpanje želodca, pa je le prosil, naj ga pustijo pri miru, dokler povsem ne okreva.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan