Slavni, ki so uspešno končali študij

Julie Bowen
Igralka in manekenka Julie Bowen (49 let) se tudi ponaša z diplomo, in sicer je na univerzi Brown na Rhode Islandu končala smer renesančna umetnost. Kljub vsemu pa je svoje življenje posvetila igri, ki jo je tudi študirala na Actors Institute. (foto: Profimedia Profimedia, Mega Agency) Profimedia Profimedia, Mega Agency
Vir: Lady
6. 4. 2019

Kar nekaj hollywoodskih zvezdnikov ni samo igralcev, saj imajo v žepu diplome različnih študijev. A je vseeno zmagala ljubezen do igranja ali pa glasbe.

James Franco

Priljubljeni igralec James Franco (40 let) se je sprva vpisal na Univerzo Kalifornija, a je po letu dni študij obesil na klin. Želel si je namreč igralske kariere. Starši ga v tem niso podprli in moral je delati marsikaj, da se je preživljal. Po tem, ko je že naredil veliko igralsko kariero, pa se je vpisal Univerzo Columbia in leta 2010 tudi uspešno končal študij.

Jodie Foster

Jodie Foster (56 let), ki je do zdaj prejela kar dva oskarja, je leta 1985 na Univerzi Yale diplomirala iz angleškega jezika, a se je pozneje vseeno posvetila igranju in postala ena najboljših igralk Hollywooda, ki je hkrati tudi režiserka in producentka.

Julie Bowen

Igralka in manekenka Julie Bowen (49 let) se tudi ponaša z diplomo, in sicer je na univerzi Brown na Rhode Islandu končala smer renesančna umetnost. Kljub vsemu pa je svoje življenje posvetila igri, ki jo je tudi študirala na Actors Institute.

John Legend

Glasbenik John Legend (40 let) je leta 1999 na Univerzi Pensilvanija diplomiral iz angleškega jezika. Na fakulteto se je vpisal s samo 16 leti, saj je bil izjemen dijak z visokim inteligenčnim kvocientom. Vseeno pa je glasba ostala njegova prva ljubezen, ki se ji je pozneje posvetil.

John Krasinski

John Krasinski (39 let) je študiral igro na prestižni Univerzi Brown, njegova mentorja pa sta bila John Emigh in Lowry Marshall. Diplomiral je leta 2001, pozneje pa je obiskoval Gledališki inštitut v Connecticutu in še The Actors Center in tudi Royal Shakespeare Company.

Emma Watson

Britanska igralka Emma Watson (29 let) se je leta 2009 vpisala na Univerzo Brown na Rhode Islandu, pet let pozneje je diplomirala in postala članica prestižne skupine tistih, ki imajo v žepu diplomo Ivy League.

Elizabeth Banks

Lepa plavolasa igralka Elizabeth Banks je študirala dramsko umetnost in komunikacije na Univerzi Pensilvanija. Bila je odlična študentka in članica prestižnega sestrstva Delta Delta Delta.

Jordana Brewster

Manekenka in igralka Jordana Brewster (38 let) je obiskovala Univerzo Yale, kjer je študirala angleški jezik in študij tudi uspešno končala. Šla je po stopinjah večine svojih sorodnike, ki so tudi končali študij na tej univerzi. Njen dedek je bil celo v upravi.

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia