Slavno Steffi Graf je zaprosil sredi dvoboja v Wimbledonu, njen odgovor nasmejal cel svet!

4. 7. 2024
Deli
Slavno Steffi Graf je zaprosil sredi dvoboja v Wimbledonu, njen odgovor nasmejal cel svet! (foto: Profimedia)
Profimedia

Teniška igralka Steffi Graf se je ob tem zelo dobro zabavala, kakor tudi številni, ki so bili takrat na tribunah.

Zgodilo se je davnega leta 1996, ko je teniška zvezda igrala še en dvoboj za grand slam v Wimbledonu. Med polfinalom, ki ga je igrala na osrednjem igrišču, se je odvijal precej zanimiv pogovor, ki je nasmejal vse prisotne, pa tudi tiste, ki so to gledali prek malih zaslonov. Potrebovala je koncentracijo, da bi čim prej končala dvoboj, vendar se je takrat zgodil prikupen prizor na osrednjem igrišču Wimbledona, ki je še danes tema pogovorov.

Steffi Graf se je pripravljala na servis. Udarjala je z žogico po loparju, razmišljajoč, kako bi tekmici v polfinalu, tenisačici Kimiko Date, servirala neubranljiv as. Potem pa je s tribun prišla ponudba, ki je tudi slavno tenisačico pustila brez besed. V trenutku, ko je na igrišču zavladala tišina, je neznani moški s tribun zaklical: "Steffi, se boš poročila z mano?".

Najprej je nastala tišina, nato pa se je smeh razlegel po tribunah, ni se mogla zadržati niti Kimiko Date. Steffi, sprva v šoku, kot da je poskušala razumeti, ali je res slišala, kar je slišala, je nadaljevala z udarjanjem žogice, vendar jo je nasmešek na njenem obrazu izdajal. In, ko so vsi mislili, da moški ne bo dobil odgovora, ga je Steffi 'mrtvo-hladno' vprašala: "Koliko denarja imaš?"

Smeh je izbruhnil na osrednjem igrišču, in čeprav je Steffi na koncu izgubila dvoboj, je ostala dobre volje. Naknadno se je celo pošalila na svoj račun, izjavljajoč za New York Times: "Izgubila sem dvoboj, zato mislim, da bom zdaj zahtevala ločitev!"

Preberite še:

Konec ljubezeni: Je mogoče, da se ločuje tudi ta zelo znani par? To je vse kar vemo!