Slovo od Arethe Franklin v zvezdniškem slogu

Slovo od Arethe Franklin v zvezdniškem slogu (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
1. 9. 2018

Številni zvezdniki so se v petek v Detroitu na maratonskem, kar osem ur trajajočem pogrebu še zadnjikrat poslovili od kraljice soula, pevke Arethe Franklin. Pogrebna slovesnost je minila v znamenju gospela, hvalnic, pridige in tudi smeha - in kritik na vedenje Billa Clintona.

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton je na pogrebni slovesnosti v šali ob odprti krsti dejal, da ga je zelo zanimalo, kako bo njegova prijateljica oblečena tokrat. Pokojnica je bila namreč v večdnevnem dogodku, na katerem so se od nje poslavljali številni oboževalci, vsakič oblečena drugače, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Sprejela je božji dar in vsak dan je bila malo večja," je med drugim povedal Clinton. Ameriška javnost pa se je bolj kot z njegovimi besedami ukvarjala s Clitnonovim pogledom na mlado pevko, Ariano Grande med njenim nastopom na pogrebu. Zaradi tega se je takoj znašel na udaru tviterašev, ki so na veliko komentirali njegovo vedenje.

No, roko na srce, Clintonov pogled govori sam zase ...

Pogrebno slovesnost je zunaj cerkve spremljala množica oboževalcev, ki so Aretho Franklin razglasili za ameriško kraljico, ne le zaradi njene izjemne glasbe, temveč tudi zaradi njenega boja za državljanske pravice.

Aretha Franklin je za posledicami raka umrla 16. avgusta, stara je bila 76 let.