Smešno kratke zvezdniške romance

Jennifer Esposito & Bradley Cooper.. (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
7. 9. 2019

Medtem ko se radostno predajamo kratkim poletnim romancam, smo se spomnili na nekatere zvezdniške pare, ki so v zakonu zdržali le kakšno dobro poletno sezono – pogosto pa tudi precej manj.

Bradley Cooper in Jennifer Esposito

Poroka: december 2006. Ločitev: april 2007 (4 meseci)

O Bradleyju Cooperju se po ločitvi od manekenke Irine Shayk ogromno piše, sploh glede ugibanj, ali je za vse skupaj kriva Lady Gaga in ali se je njuna filmska romanca morda prelila v resnično življenje. A Bradley očitno že od nekdaj nima težav z zapuščanjem odnosov. Z ameriško igralko Jennifer Esposito sta se konec leta 2006 poročila stran od oči javnosti, le štiri mesece pozneje pa že sprožila postopek ločitve. Oba sta složno trdila, da preprosto nista za skupaj.

Pamela Anderson in Kid Rock

Poroka: julij 2006. Ločitev: november 2006 (3 meseci, 23 dni)

Famozna blondinka, ki danes šteje 52 let, se je leta 2006 znašla v objemu divjega rokerja Kida Rocka in začela se je intenzivna, četudi kratka romantična pravljica. Poročila sta se v svojem odbitem slogu: on zgoraj brez, s črnim klobukom na glavi, ona v belem bikiniju in mornarsko čepico. A bolj kot kratek rok trajanja je bil zanimiv razlog za ločitev – Borat. Leta 2006 je Pamela Anderson nastopila v omenjeni komediji Sache Barona Cohena, ki pa Kidu Rocku niti malo ni bila všeč. Ko je Pamela Cohenu povedala, da Kid Rock zaradi njenega nastopa v filmu želi ločitev, je Cohen sprva predvideval, da gre za šalo, nekaj tednov pozneje, ko je ločitev postala javna, pa se je šel na lastne oči prepričat, kaj je par napisal na uradne dokumente kot razlog za ločitev. In pisalo je: Borat.

Lisa Marie Presley in Nicolas Cage

Poroka: avgust 2002. Ločitev: november 2002 (3 meseci, 15 dni)

Lisa Marie ni znana po daljših romantičnih zvezah. Z Michaelom Jacksonom je bila poročena 20 mesecev, od maja 1994 do decembra 1995 (poročila sta se le 20 dni po Lisini ločitvi od prvega moža), njena zgodba z igralcem Nicolasom Cageem pa se je končala še nekoliko hitreje. Predvideva se, da se je Nicolas z Liso poročil samo zato, ker je tako zagret oboževalec Elvisa Presleyja. Njun kratki zakon je bil nasičen s škandali, prepiri in nenehnimi grožnjami z ločitvijo, dokler Nicolas nekega ni te grožnje tudi udejanjil. Ob ločitvi je dodal, da se nikoli ne bi smela poročiti.

Kim Kardashian in Kris Humphries

Poroka: avgust 2011. Ločitev: oktober 2011 (72 dni)

Televizijska starleta Kim Kardashian in nekdanji profesionalni košarkar Kristopher Humphries sta sicer v zakonu imela kratek rok trajanja, a sta vsaj dobro zaslužila. Televizijske in fotografske pravice za njuno poroko in skupno življenja sta prodala za bajnih 17,9 milijona dolarjev, kar pomeni, da sta zaslužila 250.000 dolarjev za vsak dan, ki sta ga preživela kot poročen par. In kot se pri takšnih vsotah spodobi, sta imela podpisano neprodušno predporočno pogodbo. Vprašanje je bilo tako le, kako razočarani bodo oboževalci – enega ali drugega zvezdnika.

Axl Rose in Erin Everly

Poroka: 28. april 1990. Ločitev: 24. maj 1990 (26 dni)

Legendarni pevec skupine Guns N' Roses se je z dekletom, ki je bila navdih za skladbo Sweet Child o' Mine, zaročil ob štirih zjutraj z besedami 'Poroči se z mano ali pa se ubijem.' Zaobljube sta si izmenjala v Vegasu, nekaj tednov pozneje pa je Axl že sprožil ločitveni postopek. Sčasoma sta se spet nekoliko zbližala, a manj kot leto dni pozneje je bila poroka razveljavljena, vse skupaj pa očrnjeno še z obsodbami o nasilništvu.

Cher in Gregg Allman

Poroka in ločitev v juliju 1975 (9 dni)

Poroke v Vegasu očitno redkokdaj obljubljajo pravljično nadaljevanje romantične zgodbe. Tri dni po tem, ko se je Cher ločila od Sonnyja Bona, je z glasbenikom Greggom Allmanom na njegovem zasebnem letalu odletela v Vegas, kjer sta se, bojda popolnoma spontano, odločila, da se poročita. Dober tedni dni pozneje jo je ujela realnost njune nenadne odločitve in tako je devet dni za tem že stekel postopek za ločitev. Cher je ob tem povedala, da je zelo hitro odkrila, da preprosto ne bo mogla živeti z Greggovimi težavami z alkoholom in drogami.

Britney Spears in Jason Alexander

Poroka: 3. januar 2004. Ločitev: 5. januar 2004 (55 ur)

Kakšno ceno imata slava in bogastvo na mlade, neizkušene ustvarjalce, se je večkrat pokazalo v življenju Britney Spears, ki je po fantastičnem začetku kariere zapadla v čustveno zelo turbulentno obdobje. Uteho je med drugim iskala tudi pri prijatelju, s katerim sta se poznala še iz otroških let. Skupaj sta prišla na idejo o poroki, kar sta potem izvedla kar ob 5:30 zjutraj, kje drugje kot v – Vegasu. Nevesta je bila oblečena v tradicionalno belo – le da je to bila bela športna čepica, ki jo je kombinirala s kratkimi hlačami iz džinsa. Takoj ko so se po vikendu spet odprla sodišča, sta že zaprosila za razveljavitev.

Absolutna (a neuradna) rekorderja

Zsa Zsa Gabor in Felipe de Alba (manj kot 24 ur)

Zsa Zsa Gabor, slavna igralka ameriško-madžarskega porekla, je bila poročena kar devetkrat, največkrat za zelo kratek čas. Tole je bil njen daleč najkrajši zakon. Poročila sta se na ladji, a pozabila na nekaj tehničnih nujnosti. Recimo to, da med poroko nista bila v mednarodnih vodah in da ona še ni bila uradno ločena od takrat sedmega moža. Razveljavitev je s sodišča priletela naslednji dan.

Rudolph Valentino in Jean Acker (6 ur)

Zgodilo se je (zelo) na hitro, in sicer novembra davnega leta 1919. Čisto točni podatki o dejanskem koncu tega odnosa niso najbolj jasni. Le šest ur po poroki je namreč nevesta italijanskega igralca zaklenila iz hotelske sobe. On se je na napačni strani vrat potem kaj hitro vdal v usodo in odšel domov. Čeprav sta takrat prenehala biti drug z drugim, je bila ločitev vložena šele leta 1922.

Nova Story že v prodaji

Story