Smrt Luka Perryja je pretresla vse

Luke in zaročenka Wendy, s katero se je le redko pojavil v javnosti. (foto: Sh) Sh
Vir: Lady
20. 3. 2019

Komaj 53 let je imel Luke Perry, ko je umrl za posledicami možganske kapi. 

Njegova smrt je pretresla vse, kot Dylan iz Beverly Hillsa pa je pustil neizbrisljiv pečat … Seveda najbolj žalujejo njegovi najbližji, predvsem sin Jack (21 let) in hčerka Sophie (18 let). Jack je potreboval kar nekaj dni, da se je zbral in napisal, da bo človek, na katerega bi bil Luke ponosen.

“Pogrešamo te. Toliko stvari si me naučil in moje srce je zlomljeno, če samo pomislim na vse stvari, ki se bodo še zgodile, a tebe ne bo zraven. Pogrešal te bom vsak dan, dokler bom hodil po tej zemlji, in storil bom vse, da bom lahko nadaljeval tvojo pot.” Jack je profesionalni rokoborec, ki je svoje slovo od očeta objavil na družbenem omrežju. “Za veliko ljudi je bil pomemben, zame pa bo vedno oče. Rad me je imel in podpiral me je v vsem, kar sem počel. Bil mi je navdih, da sem bil lahko še boljši …”

Kot rokoborec Jack nastopa pod imenom Jungle Boy. Luke je že pred smrtjo poskrbel za to, da je razdelil svoje premoženje in po pisanju tujih medijev naj bi vse svoje imetje pustil otrokoma, zaročenki Wendy Madison Bauer (44 let) pa ničesar. Ko je bil v bolnišnici, so ob njegovi postelji bili vsi najbližji, mama, očim, oba otroka, brat, sestra, zaročenka in tudi bivša soproga ter nekaj najbližjih prijateljev.

Eden njegovih dobrih prijateljev je bil tudi soigralec v seriji Beverly Hills, Jason Priestly (49 let), ki je povsem na tleh zaradi izgube. “​Perry je bil poseben, in če ste imeli srečo, da ste ga spoznali, ste zdaj verjetno žalostni, kot sem jaz. Sveča, ki gori dvakrat bolj močno, gori pol krajši čas. In Luke, ti si tako gorel,” je zapisal Jason. “Bila sva prijatelja dolgih 29 let in Luke je bil res eden tistih posebnih ljudi, ki jim ni bilo vseeno. Ni bil zvezda, bil je le neverjetno močna svetloba, ki je zdaj ugasnila. Vsi, ki smo ga imeli radi, ob izgubi čutimo veliko bolečino,” je še zapisal Jason, ki je v seriji Beverly Hills igral Brandona Walsha, pridnega dečka, Luke pa je bil usodni zapeljivec Dylan McKay. Tudi Shannen Doherty (47 let), ki je v seriji igrala Brendo, je povsem na tleh. “Ne dojemam še, da Luka ni več med nami …” je zapisala.

Natanko tisti dan, ko je Luke doživel možgansko kap, so uradno objavili vrnitev priljubljene serije na male zaslone. Šlo naj bi za serijo šestih delov, v kateri bi moral zaigrati tudi Luke Perry, a se to žal nikoli ne bo zgodilo. Nanizanka še danes velja za eno najbolj gledanih serij vseh časov. Ko so jo začeli predvajati, je na male zaslone prikovala najstnike in tudi starejše gledalce. Luke je imel po Beverly Hillsu bogato kariero, čeprav je bila vloga Dylana McKaya njegova najbolj poznana. Nato je igral tudi v seriji Riverdale in v filmih, kot so Peti element, Osem sekund.

“Ne morete si misliti, kako sem bil srečen, ko sem izvedel, da sem dobil vlogo v Beverly Hillsu. Po toliko zavrnitvah človek počasi že začne izgubljati samozavest in vero v tisto, kar bi si želel početi. A bil sem odločen v svojih željah in sem zdržal do prve vloge,” je dejal Luke in tudi priznal, da je tu pa tam vseeno pomislil, da bi vrgel puško v koruzo. Nato pa je prišel preboj, Luke je dobil vlogo najstnika v Beverly Hillsu, čeprav takrat niti ni bil več najstnik. Luke Perry je v Beverly Hillsu dobro služil, a je vseeno po šesti sezoni naredil križ čez vlogo Dylana.

Takrat je dejal, da se želi posvetiti bolj resnim vlogam, no, v deveti sezoni se je nato vrnil. V seriji je hodil z Brendo, ki jo je zaigrala Shannen Doherty (47 let). Luke je že od malih nog vedel, da si želi postati igralec, a je bila pot do slave kar naporna. Malokdo pa ve, da je za to, da je postal igralec, Luke tudi trdo delal. Med drugim je popravljal čevlje in asfaltiral ceste, da si je lahko plačal tečaj igranja. “Res sem se preizkusil v različnih poklicih, mogoče je bil še najbolj bizaren asfaltiranje,” je vedno odkrito govoril o svojih začetkih, “res je, da to nisem dolgo počel, a zagrabil sem pač vsako delo, ki se je ponudilo, samo da sem zaslužil.”

Besedilo: Sandra Bratuša // Fotografije: Profimedia, Shutterstock