Športni zvezdniki so se pomerili v igri pokra

13. 12. 2013

Na dobrodelnem turnirju, ki je v okviru PokerStarsove Evropske poker turneje (EPT) potekal v Pragi, so tokrat za zeleno mizo sedli teniški as Rafael Nadal, smučarski prvak Alberto Tomba, ukrajinski nogometaš Andriy Shevchenko, olimpijska prvakinja Fatima Moreira de Melo in legendarni Ronaldo.

Slavil je Rafael Nadal, za katerega je bil turnir v Pragi prva tovrstna poker igra v živo, odkar se je pred 18 meseci pobližje spoznal s pokrom. Zmage je bil seveda izjemno vesel.

"Tokrat sem se prvič pomeril na poker turnirju v živo in v čast mi je bilo, da smo zbrali velike svetovne zvezde, tako iz sveta športa kot iz pokra. Na turnirju sem užival, mislim pa, da sem imel tudi malo športne sreče, da sem na koncu zmagal," je dejal Nadal.

Ključna točka turnirja je bila po Nadalovem mnenju, ko je iz igre izločil enega izmed najboljših pokerašev na svetu, Daniela Negreanuja. Daniel ob tem pojasnjuje:

"Rafa je igral zelo solidno igro, pri tem ni naredil prav nobene napake. Dobro je vedel, kdaj se mora prilagoditi tempu igre in kdaj odigrati bolj agresivno. Konec koncev pa smo danes tukaj vsi zmagovalci, saj bo izkupiček turnirja šel v dobrodelne namene."