Spoznajte najbolje plačane hollywoodske igralke

Angelina Jolie (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
5. 8. 2013

Angelina Jolie je od junija 2012 do junija 2013 zaslužila kar 13 milijonov ameriških zelencev več kot v istem obdobju pred letom dni. S tem je postala največja zaslužkarica v Hollywoodu, drugo mesto pa je zasedla Jennifer Lawrence, ki slovi kot velik igralski up.

Čeprav se na velikih filmskih platnih ni pojavila že od leta 2010, se je 38-letna Angelina Jolie na vrh Forbesove lestvice največjih hollywoodskih zaslužkaric letos zavihtela zato, ker je med lanskim in letošnjim junijem zaslužila neverjetnih 33 milijonov ameriških dolarjev.

Na njen bančni račun se je zlilo kar 13 milijončkov več kot v istem obdobju pred letom dni, kar je bilo dovolj, da je zaročenka Brada Pitta zasedla prestol najbolje plačanih hollywoodskih igralk.

Pri Forbesu napovedujejo, da bo Angelina svojo veliko vrnitev na filmsko sceno doživela prihodnje leto, in sicer v Disneyjevem fantazijskem filmu Maleficent, s katerim naj bi po napovedih strokovnjakov zaslužila približno 15 milijonov dolarjev. Sicer pa je bil njen zadnji film romantični triler Turist, v katerem ji je družbo delal Johnny Depp.

Med petimi najbolje plačanimi igralkami so se znašle še Jennifer Lawrence, Kristen Stewart, ki je lani zasedla celo prvo mesto te lestvice, Jennifer Aniston in Emma Stone.

Od šestega do desetega mesta pa so se razvrstile Charlize Theron, Sandra Bullock, Natalie Portman, Mila Kunis in Julia Roberts.

Tim Jeras za revijo Nova

Priporočamo