Spoznajte zvezdnice, ki so čare materinstva spoznale v zrelih letih

Spoznajte zvezdnice, ki so čare materinstva spoznale v zrelih letih (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2018

Novica, da Brigitte Nielsen, danska igralka, manekenka in bivša žena Sylvestra Stallona v 54. letu pričakuje petega otroka, je razveselila številne njene oboževalce, hkrati pa ublažila morebitne predsodke o materinstvu v zrelih letih.

Dejstvo, da leta niso nujno težava za materinstvo tudi po 40. letu, so potrdile številne hollywoodske zvezdnice. Med njimi je 43-letna Eva Longoria, ki nestrpno pričakuje rojstvo svojega prvega otroka. Ta bo na svet privekal kmalu, saj je "gospodinja" visoko noseča.

Eva Longoria

Madonna, Monica Bellucci, Gwen Stefani, Salma Hayek, Halle Berry, Mariah Carrey, Julianne Moore, Celine Dion ... - in še bi lahko naštevali - so bile nekoliko starejše porodnice, a jim leta niso predstavljala oviro, ko so se odločile za nove starševske obveznosti.

"Materinstvo je moja najpomembnejša življenjska vloga. Če ne bi zanosila po naravni poti, bi zagotovo šla na umetno oploditev," je dejala Monica Bellucci, ki je prvič postala mama pri 39. letih, drugega otroka pa je rodila, ko je imela 45 let. Italijanski lepotici naj bi zdravniki dejali, da je neplodna, zdaj pa je srečna mamica dveh punčk.

Monica Bellucci

Seveda pri tej temi ne moremo mimo legendarne Madonne, ki je uspešno rušila tabuje na številnih področjih. Tudi maternistvo ni izjema. Hčerko Lourdes je rodila pri 36. letih, sina Rocca pa je dobila, ko je štela 41 let. Poleg tega je posvojila štiri afriške sirote.

V 41. letu se je za materinstvo odločila Salma Hayek. "Pred desetimi leti moji hčerki ne bi mogla dati tega, kar ji lahko dam danes," pravi Salma.

Salma Hayek

V skupino mamic po 40. letu spada še Kim Basinger, ki je hčerko Ireland rodila v 41. letu. Klubu se je pridružila še Halle Berry, ki je  prvega otroka je dobila, ko je štela 41 let, drugega pa, ko jih je imela 47.

Pevka Gwen Stefani je ponosna mama treh fantkov, najmlajšega je rodila pri 44. letih. Njena stanovska kolegica Celine Dion je dvojčka Eddieja in Nilsona rodila, ko je imela 42 let, zanosila pa je s pomočjo umetne oploditve. Mariah Carrey je dvojčka rodila pri 42. letih, Nicole Kidman je hčerko rodila pri 41 letih.

Mariah Carrey

Ne moremo mimo slavne Janet Jackson, ki je lani rodila sina. V času poroda je bila že abrahamovka. Žena Johna Travolte, Kelly Preston, je drugega otroka rodila pri 47. letih. Igralka Susan Sarandon ima tri otroke, ki jih je rodila pozno - prvega pri 39. letih, drugega pri 42. letih in tretjega pri 45. letih.

Lahko samo dodamo: naštete zvezdnice so dokaz, da so predsodki resnično odveč. Tudi na področju, ki zadeva materinstvo v zrelejših letih.