Stacy Keibler buri duhove s čudaško odločitvijo

Stacy Keibler (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
23. 7. 2014

Prijatelj noseče Stacy Keibler, nekdanje profesionalne rokoborke in nekdanje srčne izbranke hollywoodskega zvezdnika Georgea Clooneyja, je za ameriški tednik US Weekly razkril njeno nenavadno namero.

34-letnica slovi kot ena tistih slavnih nosečnic, ki se najbolj zdravo prehranjujejo. Uživa samo organsko hrano, zmerno telovadi in predvsem razmišlja pozitivno. V svoji nameri, da bi bilo vse, kar je povezano z njeno nosečnostjo in porodom, naravno, je tako zelo odločna, da namerava po porodu celo pojesti svojo posteljico!

Njen prijatelj je razkril, da bodo po porodu iz njene posušene placente izdelali tablete, ki jih bo Stacy pojedla. To namerava storiti zato, ker upa, da bo tako dobila hranljive snovi, ki jih bosta potrebovali za svojo novorojeno hčerko, ki naj bi luč sveta ugledala avgusta.

Tisti, ki zagovarjajo uživanje posteljice po porodu, trdijo, da je ključnega pomena pri zagotavljanju hranljivih snovi za novorojenčka in mamico, medtem ko doji, in da je polna železa ter hormonov, ki pospešujejo proces okrevanja pri porodnicah.

V skladu z metodo, za katero se je odločila Stacy, se posteljica po porodu najmanj 16 ur suši v posebnem dehidratorju, potem pa se zmelje v prah in vstavi v kapsule. Tako obdelana placenta porodnicam menda zagotavlja, da imajo dovolj mleka za svojega otroka in celo pomaga v bitki s poporodno depresijo.