Meghan Markle: Štejejo njene spodrsljaje

Meghan Markle: Štejejo njene spodrsljaje (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
19. 12. 2017

Ker bo igralka Meghan Markle v kratkem postala članica britanskega kraljevega dvora, se je že znašla pod drobnogledom javnosti.

Zvezdnica serije Nepremagljivi dvojec, v originalu Suits, bo ob poroki s princem Harryjem, ki je trenutno peti v vrsti za britanski prestol, prejela plemiški naziv. Postala bo namreč vojvodinja susseška.

A že sedaj, ko je samo zaročenka princa, mora paziti na stroga pravila, ki se jih pač morajo držati vsi na dvoru. Bolj ali manj, seveda. William Hanson, strokovnjak za kraljevi protokol, je tako že podrobno analiziral vedenje v javnosti bodoče vojvodinje, ki se bo s to poroko odrekla marsičemu. Nekateri jo primerjajo z monaško Grace Kelly, ki je imela bleščečo hollywoodsko kariero, ki se ji je odrekla tisti hip, ko se je poročila z monaškim knezom. Prav tako bo storila tudi Meghan. No, William svetuje Meghan, da v javnosti nikoli ne sme sedeti s prekrižanimi nogami, temveč jih mora elegantno držati skupaj, tako pri kolenih kot pri gležnjih. To vedno počneta tako kraljica Elizabeta II. kot Kate Middleton.

Poleg tega se mu je zdelo preveč preprosto njeno mahanje ljudem, ko je bila s Harryjem v Nottinghamu na prvem uradnem dogodku, ki se ga je udeležila. Strokovnjak namreč pravi, da se bo morala naučiti mahati bolj po windsorsko, se pravi, da bo premikala dlan levo in desno. Pohvalil pa je njeno elegantno opravo, ki je bila ob prvem uradnem nastopu povsem primerna. Nasprotno pa se mu je zdelo, da je na igrah Invictus neprimerno izbrala strgane kavbojke, pa čeprav takrat s princem Harryjem še nista bila zaročena. Bila pa je že njegovo dekle in tega si ne bi smela privoščiti. Velika kršitev protokola je tudi, da je v Nottinghamu kar nekajkrat korakala pred svojim partnerjem.

Štejejo njene spodrsljaje

Član kraljevske družine je vedno prvi, tako pač velevajo pravila. Se je pa Meghan držala pravil, ki ne dopuščajo selfijev, zato jih v Nottinghamu ni delala, čeprav so jo številni za to prosili. Ker je še vedno ameriška državljanka, se ji ni treba prikloniti, ko sreča kogarkoli iz kraljeve družine, kar se bo spremenilo tisti hip, ko bo dahnila usodni da. Recimo, ko bo na kosilu skupaj s kraljico, ne bo smela nikoli začeti jesti pred njo. Do poroke si na glavo ne bo smela povezniti tiare, saj ta kos nakita lahko nosijo le poročene ženske. Po protokolu je tudi neokusno, da bi si ženska tiaro kupila sama, gre za del družinskega nakita, ki se prenaša iz roda v rod. Kate Middleton je na primer svojo tiaro dobila, ko se je poročila s princem Williamom. Podarila ji jo je kraljica, saj Katina družina v lasti nima nobene.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia