Številni moški so podlegli čarom Sienne Miller

Številni moški so podlegli čarom Sienne Miller (foto: profimedia) profimedia
Vir: Story
14. 5. 2017

O britansko-ameriški igralki, modelu in modni oblikovalki Sienni Miller se je v zadnjem času kar precej govorilo. Pa ne le zato, ker je del zvezdniške zasedbe aktualne akcijske biografske pustolovščine Izgubljeno mesto Z, ampak tudi ali pa predvsem zato, ker so se pojavila šušljanja, da je nova srčna izbranka hollywoodskega velikana Brada Pitta.

Sienna Rose Diana Miller se je ameriškemu bankirju Edwinu, ki se je pozneje posvetil prodaji kitajskih umetnin, in v Južni Afriki rojeni nekdanji angleški manekenki Josephine rodila 28. decembra 1981 v New Yorku, a se je njena družina že leto dni po njenem rojstvu preselila v London.

Ko je bila stara sedem let, sta se njena starša, ki imata še eno hčerko, 38-letno modno oblikovalko Savannah, ločila. Edwin se je po ločitvi do oltarja sprehodil še štirikrat in poskrbel, da ima Sienna še dva polbrata, Charlesa in Stephena, ter krušnega brata Tannerja.

Lepotička, ki je obiskovala dekliško šolo Heathfield v Ascotu, kjer je bivala v internatu, pozneje pa se je šolala v sloviti newyorški igralski akademiji Lee Strasberg Theatre and Film Institute, si je že pri 16 letih začela graditi kariero modela in snemati kampanje za znane modne znamke, na primer za Pepe Jeans.

Ker je že od nekdaj gojila veliko strast do mode, je začela kmalu ustvarjati tudi svoje modne kolekcije, nato pa je skupaj s sestro na trg izstrelila modno znamko Twenty8Twelve. Znamka je počasi, a z gotovostjo postajala čedalje priljubljenejša, ravno tako kot Sienna, ki si je v modnem svetu ustvarila zavidanja vreden položaj in postala ljubljenka Anne Wintour, dolgoletne urednice modne biblije Vogue. Sčasoma pa je vendarle pretehtala njena ljubezen do igre in Sienna, ki je filmski prvenec doživela leta 2001, ko je zaigrala v romantični komediji South Kensington, se je začela počasi prebijati tudi v igralskih vodah.

Z nizanjem poslovnih uspehov so se začeli nizati tudi moški v njenem življenju, zato je bila nekaj časa glavna zvezda tabloidov, ki so jo velikokrat označevali celo za promiskuitetno. Njenim čarom sta med drugim podlegla igralca Jamie Dornan in Orlando Bloom, najbolj odmevno pa je bilo njeno razmerje z devet let starejšim angleškim igralcem Judom Lawom.

S soigralcem iz komične drame Alfie se je na božični dan leta 2004 celo zaročila, julija leta 2006 pa je izbruhnila afera, saj ji je Jude priznal, da jo je prevaral z varuško svojih otrok Daisy Wright. Zvezdnik se ji je za nezvestobo kmalu javno opravičil in se trudil, da bi rešil razmerje, ki pa je novembra leta 2006 kljub vsemu razpadlo.

Po koncu ljubezenske zgodbe z Judom so igralki, ki jo je širša svetovna javnost spoznala prav leta 2006, ko je odigrala glavno vlogo v biografski drami Factory Girl, posteljo greli številni slavni moški, med njimi raper Diddy, modela Nico Malleville in Jamie Burke ter igralci Hayden Christensen, James Franco, Matthew Rhys in Rhys Ifans.

Leta 2008 je poskrbela za novo medijsko odmevno afero, saj se je zapletla s poročenim igralcem Balthazarjem Gettyjem, očetom štirih otrok. Njuno razmerje je trajalo do leta 2009, ob koncu istega leta pa smo izvedeli, da je obnovila razmerje z nekdanjim fantom Judom in da je z njim ter njegovimi tremi otroki božič in novo leto preživela na Barbadosu.

Čeprav sta govorila celo o poroki, jima pogreta juha očitno ni teknila, saj sta februarja leta 2011, le dva meseca po tem, ko sta si omislila skupno ljubezensko gnezdece v Londonu, naznanila, da sta se znova razšla. Skupni prijatelj je takrat pojasnil, da sta odločitev o koncu razmerja sprejela sporazumno in da bosta ostala prijatelja, Jude pa je kljub temu postal glavna tarča Sienninih obtožb. Po njenem mnenju je bil namreč glavni krivec za to, da so se zgodbe iz njenega intimnega življenja znašle v tabloidu News of the World.

Zvezdnica, ki je zaradi kršenja zasebnosti in psihičnega vznemirjanja tožila omenjeni časnik, je takrat razkrila, da je bila prepričana, da so bili Jude in člani njene družine tisti, ki so medijem prodajali sočne zgodbice o njej. No, na koncu pa se je izkazalo, da so v resnici novinarji hekirali njen mobilni telefon.

"Trikrat v treh mesecih sem zamenjala telefonsko številko. Potem pa sem začela eksperimentirati - drugim sem puščala glasovna sporočila z različnimi izmišljenimi zgodbicami, da bi videla, ali se bodo pojavile v medijih," je povedala igralka, ki naj bi si v času, ko je bila v prvem razmerju z Judom, privoščila afero z igralcem Danielom Craigom.

Javnost je za njeno domnevno golobčkanje s soigralcem iz kriminalne drame Zadnji posel izvedela prav zaradi prisluškovanj pogovorom, ki jih je vodila prek mobilnega telefona. Junakinja naše zgodbe razmerja z 'Jamesom Bondom', ki - kot je povedala - spada med njene dobre prijatelje, nikoli ni priznala, je pa zato večkrat poudarila, kako zelo jo je prizadel konec razmerja z Judom: "Končal se je velik del mojega življenja, kar je na neki način grozno. Seveda mi je težko, skupaj sva vendarle preživela dolga leta. Ko se nekaj konča na tako grd način, je pomembno, da vse skupaj analiziraš in zapreš ta vrata. Zaradi tega je to pravzaprav zdrava, katarzična izkušnja. Po prvi prekinitvi razmerja sva oba dojela, da sva utrujena od tega tavanja. Dojela sva, da si zasluživa biti spet skupaj, a okoliščine so naju ponovno ločile."

Po tem, ko njeno razmerje z Judom tudi v drugo ni bilo uspešno, se je svetlolaska, ki se je med drugim videvala z didžejem Georgeem Barkerjem, govorilo in pisalo pa se je tudi o vročih druženjih z igralci Markom Hildebrandtom, Leonardom DiCapriem in Joshem Hartnettom, zaljubila v štiri leta mlajšega angleškega stanovskega kolega Toma Sturridgea. Sina gledališkega in filmskega ustvarjalca Charlesa Sturridgea ter igralke Phoebe Nicholls je spoznala marca leta 2011, že ob koncu istega leta pa sta se zaročila.

"Hotelsko sobo je napolnil s cvetjem in s starinskim viktorijanskim prstanom pokleknil pred Sienno. Vprašal jo je, ali bi se poročila z njim, in seveda je odgovorila 'da'," je takrat razkril njen prijatelj in dodal, da poroke še ne načrtujeta.

"Njunih prijateljev ta novica ni presenetila. Res sta videti srečna skupaj. Vsi so zelo zadovoljni z njenim razmerjem s Tomom. Sicer je mlad, a zrel in dober človek, ki bo prav gotovo popoln oče," pa je razkril vir, ki je bil slavnemu paru blizu. Zadovoljna je bila tudi Sienna: "Čeprav ne želim govoriti o zasebnem življenju, lahko samo rečem, da sem dobro. Vse lepo napreduje in vse v mojem življenju je zelo razburljivo. Prišla sem v fazo, v kateri se želim umiriti in imeti otroke. Čeprav je poletje, me seks za eno noč ne zanima," je dejala leta 2011, nekaj mesecev pozneje pa je potrdila še šušljanja, da bo postala mama.

"Vadim jogo, da bi se lažje pripravila na porod. Veselim se naraščaja in lahko rečem, da je to najlepše obdobje v mojem življenju," je poudarila zvezdnica, ki smo jo - preden je postala mamica - v kinih med drugim lahko gledali v romantično-erotični kostumski komediji Casanova, drami Intervju, domišljijski romantični pustolovščini Zvezdni prah, romantični drami Na robu ljubezni in znanstvenofantastičnem akcijskem trilerju G.I. Joe: Vzpon Kobre.

Prvič in za zdaj zadnjič je mamica postala 7. julija 2012, ko je povila deklico Marlowe Ottoline Layng. "Ni boljšega občutka od tega, da na svet spraviš novo življenje. Vsa sem napihnjena in ne počutim se prav nič seksi ali privlačno, a v prihodnosti si vsekakor želim imeti še kakšnega otroka. Ni mi mar za videz. Zdaj popolnoma drugače doživljam svoje telo. Končno sem dojela, zakaj imam pravzaprav prsi, in zelo spoštujem svoje telo zaradi vsega, česar je zmožno," je povedala kot novopečena mamica, kmalu zatem pa je naznanila še karierni premor.

"Če sem lahko iskrena ... Postalo je težko dobiti vlogo, ki sem jo hotela. Čeprav so me imeli v Hollywoodu radi, je bila to čudna situacija. Marsikaj sem sabotirala in porušila sem številne mostove za seboj. Nikoli mi ni bilo mar, kaj kdo pravi. Namerno sem se odločila, da bom izginila. Bilo mi je slabo zaradi same sebe, zaradi percepcije, ki sem jo imela o sebi. Počutila sem se tako zelo umazano," je pozneje iskreno razkrila, zakaj je Hollywoodu za nekaj časa obrnila hrbet.

Po dveletnem obdobju, ko ni snemala in ko se je seveda intenzivno posvečala Tomu in Marlowe, je vsa navdušena povedala: "Nikoli se nisem počutila tako izpopolnjeno in nikoli nisem bila tako srečna kot zdaj, ko imam dveletno hčerko, za katero skrbim, in zaročenca, ki me ima rad in me spoštuje. Dvajseta so čas za eksperimentiranje, raziskovanje in nabiranje izkušenj. Pomembno je, da poskusiš vse, dobro in slabo, da se lahko pozneje samostojno odločiš, kaj si resnično želiš. Naredila sem kup napak, a zdaj sem končno srečna." Sreča pa na žalost ni dolgo trajala, saj je leta 2015 njeno razmerje s Tomom razpadlo. Zaradi ljubljene hčerkice sta zvezdnika na srečo ohranila prijateljski odnos.

Tik pred koncem ljubezenske zveze s Tomom je znova postala glavna junakinja tračev, saj je v javnost pricurljala informacija, da se na prizorišču snemanja akcijske biografske pustolovščine Izgubljeno mesto Z sumljivo veliko druži s producentom tega filma Bradom Pittom.

Ker je bil sloviti lepotec takrat še (srečno) poročen z Angelino Jolie, je bila ta seveda zelo ljubosumna. Sienna je sočne govorice ostro zanikala in jih v nekem radijskem intervjuju označila za smešne: "Najbolje od vsega je to, da nisem veliko brala o tem. Res je, da Brad Pitt producira ta film, a jaz ga sploh nisem videla, saj ga ni bilo na snemanju."

O aferi z Bradom se je znova veliko govorilo pred približno tremi tedni, ko so ju videli na večerji v Los Angelesu, a Sienna je tudi takrat ostro zanikala šušljanja, da se med njima nekaj plete. Ko so novinarji vprašali, ali sta par, je odvrnila: "To vprašanje si sploh ne zasluži odgovora." Leta 2015, ko se je razšla s Tomom, pa se ni spopadala le z govoricami, ki so jo spravljale ob živce, ampak se je bojevala tudi z depresijo, tesnobo in izbruhi jeze. "Sploh se nisem več prepoznala. Čutila sem, da nimam nobenega nadzora nad življenjem, saj se nisem mogla prav o ničemer odločiti," je pojasnila.

Na srečo se je takoj, ko je zbolela, odločila za zdravljenje s terapijo vračanja v preteklost, ki se je izkazala kot zelo uspešna: "To je bilo zastrašujoče, a izredno koristno. V le tednu dni sem dobila rezultate, ki se navadno dosegajo po desetih letih psihoterapije. Moja glava je polna lepih in grdih spominov. Zdaj prvič v življenju v njej ni hrupa."

Ko se je znebila psihičnih težav, se je junakinja biografske športne drame Foxcatcher: Boj z norostjo, biografske akcijske drame Ostrostrelec in komedije Kuhar na robu lahko znova osredotočila na igralsko kariero ter posnela še dramo Zakon noči.

Čeprav Sienna nadvse rada nastopa pred kamerami, pa najbolj uživa v vlogi mame. "Materinstvo je sijajno, biti mama pa je najtežja naloga od vseh. To ni lahko. Za nekatere ljudi je zelo preprosto, a moram reči, da pri meni ni bilo tako. Je pa čudovito biti starš. Čeprav sem potrebovala dolgo časa, da sem se privadila na novo vlogo, menim, da jo danes opravljam zelo dobro. Nekega dne bi rada imela še kakšnega otroka," danes pravi igralka, ki se od lani videva s 15 let starejšim ameriškim režiserjem Bennettom Millerjem.

Tim Jeras

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story19/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 19/2017

Story 19/2017, od 04. 05. 2017