Svetlana Ražnatović Ceca: Najljubši ji je spomin na pokojnega moža

Vir: Lady
25. 4. 2017

V Slovenijo prihaja eno izmed največjih imen balkanske glasbe, ki le redko nastopa v slovenskem prostoru. Svetlana Ražnatović Ceca bo nastopila na Gospodarskem razstavišču, kjer bo predstavila nekaj novih pesmi, manjkale pa ne bodo niti stare uspešnice, ki jih obiskovalci vsakič znova prepevajo na vse grlo.

Pred letom dni je srbska diva Ceca izdala svoj 16. studijski album z naslovom Autogram, ki je požel navdušen odziv občinstva.

"Vsekakor sem bila zadovoljna s pesmimi, ki sem jih odpela, in verjela sem, da se bo tudi tokrat moj okus ujel z okusom mojih oboževalcev. Seveda pa sem bila presenečena nad hitrostjo, s katero so album in pesmi postale priljubljene, kako malo časa je bilo potrebnega, da so se pesmi zavrtele in zapisale v srca poslušalcev," je priznala priljubljena pevka, ki s svojimi videospoti tudi na spletu dosega zavidljive številke, tudi več kot nekaj deset milijonov.

In kaj to pomeni srbski glasbenici po vseh teh letih bogate glasbene kariere? "Mislim, da to nekaj pomeni vsakemu pevcu. V tem času, ko vlada tehnologija in je internet postal glavni medij, je vsekakor pomembno, da vidite ljudi, ki imajo radi vaše delo. Nisem pa nekdo, ki bi o tem pretirano razmišljal. Vem, da imam najboljše poslušalce na tem svetu in ti me na to vsakodnevno opominjajo. Nikoli nisem dvomila o njih," samozavestno pove Ceca, ki bo na koncertu nastopila tako z novimi hiti kot tistimi večnimi uspešnicami.

Priznava, da bi le s težavo izbirala med svojimi pesmimi, saj ima vsaka svojo zgodbo. Prav zato vsaka izmed njih govori o delčku njenega življenja, razmišljanja, ki jo je zaznamovalo v določenem trenutku.

Vse njene melodije ji veliko pomenijo, zaradi nekaterih pa se ji še danes utrne solza. "Kot za vse imajo tudi zame določene pesmi prav posebno vlogo v mojem srcu. Nekatere mi resnično pomenijo veliko, spet druge povzročijo čustva, saj so bile posvečene določeni osebi. Ob teh mi je res hudo v srcu, vendar sem nekako prebolela tudi to, saj gre življenje vendarle naprej. Glasba in družina – to je moje življenje," pove glasbenica in ob tem doda, da če bi že morala izbrati svojo najljubšo pesem, bi to zagotovo bila Pile, ki jo je pred leti napisala svojemu pokojnemu možu Željku Ražnatoviću Arkanu. "Mislim, da vsi dobro veste, zakaj," ob odgovoru pomenljivo doda Ceca, ki je pred kratkim priznala, da se v spomin oboževalcev ne želi vpisati kot odcvetela vdova.

Čeprav že več kot 17 let živi sama, v tem času ni razmišljala o skupnem življenju z nikomer drugim. S tem ne želi dajati napačnega vtisa, saj se ni zavezala celibatu, saj se je vendarle spustila v nekatere zveze, vendar pa zasebnega življenja ob tem ni želela deliti z javnostjo. "To je nekaj, rezerviranega samo zame. Lahko bi se še nekajkrat poročila, vendar nekdo, ki se ne zaveda, da je Željko oče mojih otrok in da sem ga imela najraje na svetu, ne more biti ob meni," je v navalu čustev pred kratkim priznala Ceca. Nekatere ljubezni so očitno resnično večne.

Nika Arsovski