Svetovne zvezdnice, ki so se odločile, da ne bodo imele otrok: Vsaka ima svoje razloge

Svetovne zvezdnice, ki so se odločile, da ne bodo imele otrok: Vsaka ima svoje razloge (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
10. 10. 2021

Nekatere svetovne zvezdnice so spregovorile o svoji odločitvi, da se odrečejo vlogi matere in raje več časa posvetijo sebi, svojim družinam, partnerjem ali mentorstvu drugih.

Renee Zellweger

O tem, da ne želi imeti otrok, je prvič spregovorila leta 2008 v intervjuju za publikacijo London Times. Tisto leto je bila v četrtem mesecu zakona s kantri pevcem Kennyjem Chesneyjem. V intervjuju je rekla le: “Materinstvo nikoli ni bila moja želja. V tem se ne vidim.”

Kim Cattrall

Podobno kot njen lik Samanthe v seriji Seks v mestu, je Kim popolnoma osredotočena na svobodo. “Ko sem bila stara 5 let, je bila moja fantazija, da imam sto psov in sto otrok. Pozneje sem ugotovila, da je večina pritiska prihajala iz zunanjih virov in vedela sem, da nisem pripravljena na materinstvo. Biti biološka mati preprosto ni del moje izkušnje v tokratnem življenju,” je povedala v intervjuju v reviji O, The Oprah Magazine.

Helen Mirren

Leta 2013 je Helen Mirren v britanski ediciji revije Vogue zabrusila: “To ni moja usoda. Sem dolgo mislila, da bo, čakala sem, da se zgodi, a se nikoli ni in počasi mi je postalo vseeno, kaj si ljudje mislijo. Tako ali tako so me spraševali samo dolgočasni stari moški. In vsakič, ko je kakšen rekel: 'Kaj? Nič otrok? Bolje, da se podvizaš, stara punca', sem samo odvrnila 'Ne! Odj*bi.”

Oprah Winfrey

Sicer je Oprah kot nekakšna dodatna mati številnim puncam, ki so poiskale pomoč v njeni Oprah Winfrey Leadership akademiji, kar je na svoj duhoviti način izrazila tudi sama, ko je akademijo predstavljala na Extra TV: “Nikoli nisem imela otrok in nikoli nisem mislila, da jih bom imela. Zdaj imam 152 hčerk, pričakujemo jih še 75 prihodnje leto. To pričakovanje je neka oblika nosečnosti.”

Cameron Diaz

Diaz je o tej tematiki vedno spregovorila zelo glasno. V reviji Esquire je povedala: “Otroci predstavljajo veliko dela. Da imaš ob sebi še druga življenja, za katera si odgovoren – tega ne morem sprejeti. Otrok – to mora biti tvoj fokus cel dan, vsak dan, za naslednjih 18 let. Biti brez otrok je lažje, ampak to še ne pomeni, da je to lahka odločitev.” Ob tem je dodala: “Rada zaščitim ljudi, ampak me ideja materinstva nikoli ni privlačila.”

Jennifer Aniston

Jen nikoli ni skrivala, da se ne vidi v vlogi matere. “V življenju nimam seznama stvari, ki jih še moram opraviti in da če jih ne opravim, sem padla na nekem testu ženstvenosti, feminizma ali vrednosti, ki jo imam kot ženska. Saj sem rodila kar nekaj stvari. Čutim, da sem vzgojila kar nekaj stvari. In mislim, da ni pravično, da se izvaja tak pritisk na ljudi,” je bila odločna v oddaji Today Show.

Betty White

Čeprav si verjetno marsikdo želi, da bi za babico lahko imel simpatično hollywoodsko legendo Betty White, je Betty za CBS Sunday Morning pred leti povedala, da ji nikoli ni žal, da se ni odločila za materinstvo. “Ne, te odločitve nisem nikoli obžalovala. Vem, da če bi kadarkoli zanosila, bi se seveda temu popolnoma posvetila. Ampak sem se odločila, da ne bom imela otrok, ker sem se raje osredotočila na kariero. Sem pa preveč kompulzivna, da bi lahko obvladala oboje.”

Nova Story že v prodaji

Story