Slavni in znani razkrivajo TRIKE, ki jih uporabljajo, ko se odpravijo na potovanje

Eva Longoria (foto: Foto: Gome, Rbra Profimedia) Foto: Gome, Rbra Profimedia
Vir: Story
21. 8. 2022

Potovanja so lahko tudi stresna, celo za zvezdnike, ki se praviloma gibljejo naokoli zgolj po najvišjih in najbolj prestižnih standardih. A dejstvo je, da potujejo veliko – od koncertov in rdečih preprog do zvezdniških dogodkov in snemalnih lokacij. Zato imajo zagotovo kakšen pameten nasvet tudi za vse nas v ekonomskem razredu.

Jennifer Aniston svetuje telovadbo

Kaj običajno storite, ko po večurnem letenju v natrpanem boeingu končno le prispete v hotel? Najbrž se nemudoma poženete pod dolgo in sproščujočo prho, potem pa se zalučate na posteljo za malce počitka. Tudi če ste večino poti prespali, je proces vendarle tako utrujajoč, da zahteva še malce dopolnilnega dremeža. Napaka! Jennifer Aniston pravi, da dremež po dolgem poletu z letalom absolutno ni najboljši način preganjanja zloglasnega 'jet laga'. Svetuje fitnes ali kratek tek, saj si boste s tem najbolj učinkovito povrnili energijo in telo pripravili na nov bioritem.

Jessica Alba prisega na vitamin C

Ne glede na to, kako zelo uživate v potovanjih, so ta lahko za telo zelo obremenjujoča. Posledično s tem oslabi imunski sistem, vi pa postanete bolj dovzetni za bolezni – kar pa vsekakor ni nekaj, kar bi radi doživeli na počitnicah. Zato Jessica Alba svetuje, da že na poti vestno dopolnjujete svojo prehrano z vitaminom C in tako pomagate telesu, da ostane krepko in pripravljeno na vse, kar ga čaka onstran dolge poti na lepše.

Rosie Huntington-Whiteley izbira le prave barve

Kako pa vi pakirate, ko odhajate na počitnice? Pakiranje je najbrž najbolj zlovešč del daljših potovanj, ker bi po eni strani radi s seboj vlekli čim lažjo prtljago, po drugi strani pa bi pri roki radi ves čas imeli vsako možno stilsko kombinacijo. Manekenka Rosie Huntington-Whiteley ta problem rešuje z barvami. Pravi namreč, da za čim bolj racionalno pakiranje vedno izbere nekaj ključnih barv in potem spakira oblačila samo v teh barvah. S tem zmanjša število kosov in hkrati poskrbi, da se vsa izbrana oblačila lahko kombinirajo.

Meghan Markle stavi na olje čajevca

Nekdanja vojvodinja pravi, da je olje čajevca bistveni del potovalne opreme. Številni ga že dobro poznajo kot odličen pripomoček pri lajšanju različnih težav s kožo – pomaga tako pri aknah in izpuščajih kot tudi pri praskah in pikih žuželk. Predvsem teh slednjih si lahko na potovanjih obetamo v izdatnih količinah, zato morda ni slabo preveriti, ali kraljevi nasvet deluje.

Eva Longoria navleče nogavice

Simpatična igralka svetuje, da moramo na letalu vedno poskrbeti, da nam je čim bolj udobno. Tudi če je polet kratek in se morda zdi, da boste pač malo potrpeli. Eva pravi, da ne. Če vam ni udobno, vam to lahko pokvari večji del potovanja, kot si mislite. Eden od njenih nasvetov pa je, da imate s seboj na letalu vedno par debelih, udobnih nogavic. Tako lahko svoje nožice izprežete iz natikačev ali čevljev, nataknete nogavice in noge bodo ne le prijetno tople, ampak tudi zavarovane pred umazanimi tlemi.

Lionel Richie skrbi za pomembne stvari

Morda rednim popotnikom že kar poznana praksa, a Lionel Richie pravi, da jo je vredno ponoviti. Izguba prtljage je vedno grozovita izkušnja, zato legendarni glasbenik poudarja, da je treba vredne predmete vedno ločiti od glavne prtljage in jih imeti pri sebi - tudi kakšen najljubši kos obleke morda, če ga le lahko še stlačite v kabinsko prtljago. Tako boste, tudi če se vaša glavna prtljaga izgubi, še vedno imeli pri sebi tisto najpomembnejše in najdragocenejše.

Gigi Hadid potuje minimalistično

Vrhunska lepotica Gigi Hadid prisega na skromnost pri prtljagi. Pravi namreč, da je potovanje najboljše takrat, kadar s seboj nesemo le toliko, kolikor lahko stlačimo v majhen kovček ali potovalko, ki jo lahko potem nesemo s seboj v kabino. S tem privarčujemo čas in poenostavimo celoten proces potovanja, pa še nikoli nam ne morejo izgubiti prtljage. Če vam uspe potovati tako skromno, se lahko za vselej poslovite od dolgega čakanja ob tekočem traku s kovčki.

Christina Applegate hitro razpakira

Simpatična igralka pravi, da na potovanjih ogromno stresa povzroči ukvarjanje s prtljago, če ob prihodu v hotel pustimo stvari v kovčkih. Tako se obleke še naprej mečkajo, obenem pa vedno mrzlično brskamo po prtljagi, da bi našli to ali ono stvar. Christina zato svetuje, da stvari takoj po prihodu vzamemo iz kovčka in pospravimo po omarah. Navada, ki na dolgi rok poskrbi za precej bolj mirne živce.

Ryan Reynolds prosi za empatijo

Igralec Ryan Reynolds in igralka Blake Lively imata tri otroke, s katerimi sicer kar redno potujeta, čeprav je Ryan nekoč v smehu dejal, da bi raje 'popil skledo vrele, utekočinjene stekline, kot pa kadarkoli šel na letalo z otroki', a obenem priznal, da je pri potovanjih z najmlajšimi pač vedno treba pričakovati nepričakovano. Zato je v intervjuju še dodal, da naj imajo ljudje zgolj malce sočutja do staršev, katerih otroci niso najbolj zgledni popotniki.

Gabrielle Union pakira v vrečke

Zelo zanimiv pristop k pakiranju je odkrila ameriška igralka Gabrielle Union. Obleke, ki jih lično zloži, ne pospravi neposredno v kovček, ampak jih najprej vstavi v 3-litrske plastične vrečke s patentom za zapiranje. Pravi namreč, da so obleke tako dodatno zaščitene, obenem pa so po prihodu na destinacijo manj zmečkane. Vredno poskusiti!

Besedilo: Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story