Sylvie in Rafael van der Vaart: Ona trpi, on zbija šale

Sylvie in Rafael sta nekoč veljala za lep in vzoren zakonski par, potem pa se je vse obrnilo na glavo, na novoletni zabavi jo je nogometaš celo udaril.  (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lea
23. 1. 2013

Le običajen prepir na silvestrovo ali se za vsem skupaj skriva veliko več? Odkar se je ljubezen­ska zgodba Sylvie in Rafaela van der Vaarta končala, bi vsi radi izvedeli, kaj se skriva v ozadju.

Denimo, da bi bilo vse povsem drugače. Drugače, kot v teh dneh zaznava javnost. Denimo, da konca ljubezni ni povzročila kariera Sylvie van der Vaart. Da ni kriva njena pogosta odsotnost od doma, štedilnika in soproga. Da ta silna ljubezen, sladka kot sladkorna vata, pač ni bila le igra za oboževalce in javnost. Vsaj ne z njene strani.

Denimo, da je tudi ta tolikokrat omenjena silvestrska noč potekala drugače, kot na dolgo in široko razlagajo tako imenovani dobri prijatelji zdaj že nekdanjega slavnega parčka. Da ni prišlo do spontanega prepira med gostiteljema, ki se je prelevil v fizični obračun in pripeljal do konca razmerja nekoč sanjskega para.

Denimo raje, da je v resnici ekstremna napetost med slavnima zakoncema vladala že 31. decembra opoldne, ko sta si hotela privoščiti kosilo v italijanski restavraciji Cucina d'Elisa na hamburški ulici Rothenbaumchaussee.

Je Rafael našel novo voditeljico?
Po pričevanjih očividcev je bilo v omenjeni restavraciji do smeha le njunemu lepo vzgojenemu in ljubkemu sinčku Damianu. Slavna starša pa sta delovala nekako v krču in si nista namenjala posebne pozornosti. Devetindvajsetletni Rafael si je za to priložnost omislil kavbojke v sproščeni kombinaciji z vsakdanjimi oblačili, 34-letna Sylvie pa je bila od glave do peta že urejena za večerno silvestrsko zabavo, vključno s popolnim make-upom in salonarji slovite znamke Louboutin.

Denimo še, da je pozneje Rafael lastno novoletno zabavo vmes za nekaj časa zapustil. Da je odšel v sosednjo sobo. Morda zato, da bi poklical neko nizozemsko voditeljico, ki je videti približno tako, kot je bila nekoč videti Sylvie. Da je v slušalko vzkliknil 'Gelukkig Nieuwjarr', kar v nizozemščini pomeni srečno novo leto. Morda mu je Sylvie sledila. Da je šla pač pogledat, kje se 'skriva' njen mož. In potem ... Kot omenjeno, le predpostavljamo, da je bilo tako.

Ob strani ji stoji prijateljica
Če je bilo tako ali vsaj podobno, bi to pojasnilo norčije, izgovore in izmikanja, ki jih je nogometaš nemškega prvoligaša HSV uprizoril pred radovednimi predstavniki sedme sile v taboru za trening svojega kluba v Abu Dabiju. Fotografom na ljubo v hlačah za trening skočiti v morje? Ni problema, takoj! Z nasmeškom na obrazu priti iz vode? Seveda, z veseljem.

To pa bi pojasnilo tudi vedenje Sylvie, s katero so se nemški novinarji v Hamburgu dobili nekaj dni po novici o ločitvi. Obraz je skrivala za črnimi sončnimi očali, katerih stekelca so bila velika kot manjši krožnik. Njeno sončno naravo so prekrili temni oblaki.

O poročnem prstanu ni bilo ne duha ne sluha. Delovala je še bolj suhljata in drobcena kot običajno. Na srečo oni dan ni bilo vetra. V nasprotnem primeru bi se človek lahko ustrašil, da jo bo odpihnilo. Na novinarsko vprašanje, kako se počuti, je najprej odvrnila: "Dobro!"

Le malo pozneje pa je vendarle priznala: "Trenutno preživljam težke čase." Človek bi jo najraje zaščitniško objel. A nihče od zbranih novinarjev tega seveda ni storil. Pa ne le zato, ker bi bilo to neprimerno. Ne le zato, ker je imela ob sebi 35-letno Sabio Boulahrouz, osupljivo požrtvovalno prijateljico, ki jo je v črnem porscheju panameri prevažala po deževnem Hamburgu.

Nekdanja srčna izbranka nogometaša Khalida Boulahrouza vsako jutro priskrbi dve omamno dišeči kavici iz barčka Dat Backhus. Zraven obvezno prinese aktualne dnevne časopise in revije. In tako se prijateljici v težkih trenutkih razvajata.

Fitnes, kosilo, nakupovanje
Ne, Sylvie nihče drug ne objame tudi zato, ker človek kmalu opazi, da – ne glede na to, kako zelo ranjena je – dobro ve, kaj počne. Da ima še veliko moči. Da je sama sebi obljubila, da bo pogumna. Sylvie je izredno dosledna. In to tudi kaže.

Skoraj vsak dan obišče fitnes na prej omenjeni ulici Rothenbaumchaussee, natančneje v kleti mestne vile Jürgena Hunkeja, nekdanjega predsednika kluba HSV, katerega član je Rafael. Tam pridno trenira s svojim osebnim trenerjem Johannesom Pommerienom. Po treningu si privošči kosilo v restavraciji Tarantelle, ki je v sklopu igralnice v Hamburgu.

Menda moraš biti na parkirišču tega zemljišča še posebej previden pri parkiranju, saj noben od tam parkiranih avtomobilov ne stane manj kot 100 tisoč evrov. Tisti, ki tam noče, da ga vidijo, se je znašel na povsem napačnem kraju. Po okusnem kosilu sledi nakupovanje. Pa ne kar kjerkoli, ampak na Mönckebergstraße, najbolj znani hamburški ulici z butiki. Njena prva postaja je Zara.

Tudi pred škandalom, povezanim z ločitvijo, je ob pogledu na RTL-ovo voditeljico okoli nje takoj nastala gneča. Odkar javnost ve, da se ločuje, je seveda še huje. V trenutku je bila obdana s približno 350 ljudmi, ki so proti njej usmerjali mobilne telefone in jo snemali ter fotografirali. "Nekdo uživa v svoji ločitveni slavi," je bilo slišati zlobne jezike, ki so že začeli opravljati. "Se mora pa res truditi, da premaga žalost," pa se je slišalo iz ust nekoliko bolj čustvenih opazovalcev.

Prizadeta tudi njena družina
V resnici o kakšnem narcističnem užitku niti slučajno ne more biti govora. V trenutkih, ko se Sylvie počuti, kot da je nihče ne opazi, se opre na svojo prijateljico. Včasih celo dobesedno, saj se zdi, da se ves čas trese. Ločitev pa ni pretresla le nje, ampak tudi njeno družino.

Nekemu nemškemu novinarju je uspelo na telefon priklicati njenega očeta in ga prositi za komentar ločitve njene hčerke, ta pa mu je odgovoril z vprašanjem: "Kaj pa naj rečem na to?" Zvenel je žalostno in jezno hkrati. Potem pa je sredi pogovora nenadoma prekinil zvezo. Skratka, od blizu vse skupaj niti slučajno ne spominja na vnaprej dogovorjeno igro in na zakon, ki bi bil le vzajemni posel za pridobivanje slave, medijske pozornosti in reklamnih pogodb.