Ta svetlolasa lepotica naj bi bila največja ljubezen Brada Pitta (pustila ga je tik pred poroko)

Ta svetlolasa lepotica naj bi bila največja ljubezen Brada Pitta (pustila ga je tik pred poroko) (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
7. 5. 2023

Tik pred poroko ga je Gwyneth Paltrow zapustila in hitro zapeljala drugega.
Ja, zapustila je Brada Pitta, neverjetno, kajne?!

S svojimi zvezami je vedno vzbujala pozornost, še posebej z Bradom Pittom, s katerim bi se skoraj poročila. Ko sta se zaročila, je bila stara 24 let, v zvezi pa sta bila med letoma 1994 in 1997. Skupaj sta zaigrala tudi v trilerju Sedem. Na videz sta bila popoln par, a sta zaroko razdrla, ker Gwyneth takrat še ni bila pripravljena na poroko. Pozneje je priznala, da se je iz tistega razmerja naučila, koliko diskretnosti je potrebne, ko gre za ljubezensko življenje.

Istega leta, ko se je razšla z Bradom, je začela razmerje z Benom Affleckom, sodelovala pa sta tudi pri filmu Zaljubljeni Shakespeare. Čeprav sta se razšla januarja 1999, je Paltrow prepričala Afflecka, da z njo zaigra v filmu Bounce iz leta 2000 in znova sta obudila strasti. Sreča je bila kratkotrajna in leta 2000 sta se za vedno razšla, a ostala dobra prijatelja. V najtežjem obdobju življenja, tri tedne po očetovi smrti, natančneje oktobra 2002, je spoznala Chrisa Martina, pevca britanske skupine Coldplay.

Uspešnica skupine Coldplay Fix You je posvečena Bruceu, besedilo pa je napisal pevec, da bi Paltrow pomagal premagati žalost. Chris in Gwyneth sta se naslednje leto poročila, igralka pa je bila noseča z njunim prvim otrokom, hčerko Apple. Dve leti pozneje se jima je rodil še sin Moses, čigar ime je navdihnila pesem, ki jo je zanjo napisal Chris. Čeprav je bila navdih za številne verze, se je par po desetih letih zakona razšel.

Pozneje je izjavila, da ji je v odnosu s Chrisom vedno nekaj manjkalo in da se ni nikoli počutila 100-odstotno blizu. Prav gotovo ni pomagalo, da je igralka po rojstvu drugega otroka trpela za poporodno depresijo. Razšla sta se mirno, ločitev pa je opisala kot zavestno. V uradnem sporočilu za javnost je citirala svojega zdravnika Habiba Sadeghija in njegovo ženo, zobozdravnico Sherry Sami, ki razlagata zavestno ločitev kot “zmožnost razumeti, da je vsaka razdraženost in prepir v zakonu signal, da se ozremo vase in prepoznamo negativni notranji predmet, ki potrebuje zdravljenje.”

S tega vidika ni zlikovcev, samo dve osebi. Ne gre torej za odnos, ampak za ljudi kot posameznike. S Chrisom sta se dogovorila, da bosta skupaj vzgajala otroke, in čeprav je bil na začetku kar velik izziv, danes Gwyneth Chrisa ne šteje le za prijatelja, ampak tudi za brata.

“Kot brat mi je. On je moja družina. Še vedno ga ljubim,” je nedavno povedala. Chris je našel srečo z igralko Dakoto Johnson, Paltrow pa je, še preden je vložila tožbo za ločitev, začela hoditi s producentom Bradom Falchukom. Spoznala sta se leta 2010 na snemanju serije Glee, hoditi sta začela leta 2014, poročila pa sta se leta 2018. V zakonu s Falchukom je spoznala, da je igralstvo ne izpolnjuje več. “Ko sem igrala, sem res izgorevala. Snemala sem od tri do pet filmov na leto in prišla do točke, ko sem se tudi za malenkosti, kot je sedenje v kombiju na snemanju ali ličenje, spraševala, ali zmorem vse,” je je pred dvema letoma priznala. Prelomnica je bila, ko je rodila svojega prvega otroka.

Danes 50-letna Gwyneth se je že dolgo nazaj spraševala: “Kdo sem v resnici?” in “Kaj je moj namen v življenju?” Že v devetdesetih, na vrhuncu svoje kariere, je začela razumeti, da je Hollywood ne bo trajno in globoko izpolnil. O tem je odkrito spregovorila v prvi epizodi svoje uspešnice na Netflixu 'The Goop Lab With Gwyneth Paltrow'. “Ko sem leta 2008 ustanovila Goop, sem pomislila: “Moj poklic je nekaj drugega kot poljubljanje Matta Damona na filmskem platnu ali kaj podobnega,” je pojasnila. Skupaj z Goopom, podjetjem za dobro počutje in življenjski slog, torej blagovno znamko, je bila občasno in še vedno znana po nastopanju v filmih, kot je Proof iz leta 2005, za katerega je bila nominirana za zlati globus za najboljšo igralko v kategoriji drame.

Od leta 1995 je obraz parfuma Pleasures znamke Estée Lauder, bila pa je tudi obraz ameriške modne znamke Coach. Lahko se pohvali, da je avtorica več kuharskih knjig. Navsezadnje dvomimo, da bo kdaj zares pustila igralstvo, saj ji je ta poklic dobesedno zapisan v genih. Njena mati Blythe Danner je znana igralka, njen pokojni oče Bruce Paltrow pa je bil filmski producent in režiser. Mlajši brat Jake je režiser in scenarist, kar je tudi dokaz, da v tej družini prevladujejo umet­niški geni.

Napisala: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia

Morda bi vas zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Nova Story že v prodaji

Story