Ta zahteva vojvodinje Camille je prvo damo Francije Brigitte Macron povsem spravila iz tira

30. 9. 2023
Deli
Ta zahteva vojvodinje Camille je prvo damo Francije Brigitte Macron povsem spravila iz tira (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko sta kralj Karl III. in njegova soproga Camilla prišla na državniški obisk v Francijo, je imela vojvodinja neko zahtevo, ki je prvo damo Francije bojda povsem spravila iz tira …

Tri dni sta kralja in kraljico soprogo gostila in sprejemala francoski predsednik Emmanuel in njegova soproga Brigitte Macron, ki sta zanju pripravila pester program. Poleg slovesnosti pri Slavoloku zmage, vključno s spustom po elizejskih poljanah, stam za kraljevi par pripravila razkošno državniško večerjo v Versaillesu.

Profimedia

Povabljenih je bilo 160 gostov, ki so okušali jedilnik, ki sta ga oblikovala Anne-Sophie Pic in Yannick Alléno ter slaščičar Pierre Hermé. In prav  nič ni bilo prepuščeno naključju. Po poročanju revije Ici Paris pa naj bi bilo vzdušje med pripravami napeto.

Profimedia

Camilla Parker Bowles pa naj bi šla v očeh Brigitte Macron malce predaleč. "Brigitte je očitno uspela odriti značajsko lastnost, ki je o kraljici še nismo poznali: njeno železno pest in brezkompromisno plat. Vse svoje zahteve in ostre pripombe je namreč posredovala Menni Rawlings, veleposlanici Združenega kraljestva v Franciji in ne prvi dami Francije," so izvedeli pri Ici Paris.

Profimedia

Kralj in kraljica naj bi namreč zahtevala pridobiti kar 100 vabil od 160. Dovolj, da je Brigitte Macron jezno poskočila, saj je morala žrtvovati imena na svojem seznamu. Poleg tega naj bi Camilla tudi vplivala na vinsko karto za večerjo, saj je velika poznavalka žlahtne kapljice. V hecu so zapisali, da je Brigitte zagotovo v svoje vino vlila vodo. Viri blizu nje pa pravijo, da je kar škrtala z zobmi.

BONUS VIDEO: Jani Brajkovič iskreno o zlorabi športa in bulimiji. 

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan