Tajči razkrila, zakaj je pred 20 leti zapustila Hrvaško!

Tajči razkrila, zakaj je pred 20 leti zapustila Hrvaško! (foto: Goran Antley) Goran Antley
23. 10. 2017

Hollywoodska filmska industrija je od začetka oktobra v krizi. Novinarki New York Timesa sta nameč razkrili strašno zgodbo o spolnih napadih producenta Harveyja Weinsteina, ki ga je nadlegovanja do sedaj obtožilo že okoli 40 žensk. Ob tej priložnosti se je oglasila tudi priljubljena pevka Tatjana Matejaš -Tajči, ki se je zagotovo spominjate po hitu iz devetdesetih Hajde da ludujemo.

Prešnji teden je na Facebooku delila fotografijo, ki jo je naslovila z značko oziroma heštegom" #metoo (jaz tudi). Opozorila je, da moramo v boj proti spolnim zlorabam stopiti skupaj.

"Na vrhuncu moje slave na Hrvaškem so po moji podobi izdelali lutko. Počutila sem se grozno, saj sem se bala, da z lutko dekletom pošiljam sporočilo, da morajo za uspeh utihniti in se smejati ter drugim dovoliti, da z njihovimi rokami in nogami počnejo, kar želijo. Ko sem v svetu slavnih spregledala dogajanje okoli mene, sem se zlomila, saj se mi je kot najstinici zdelo, da se ne morem zaščitit pred močnimi in pohlepnimi moškimi. Zato sem zapustila Hrvaško in iskala načine, na katere bi lahko ustavila te manipulacije in zlorabe moči," je iskreno zapisala.

V eni izmed objav je poudarila, da je zelo hvaležna, da so se ženske, ki jih je Weinstein zlorabljal, opogumile in se množično oglasile: "Gre za zelo velik problem. Žrtev se počuti povsem nemočno in osramočeno, tako da o zlorabi najverjetneje molči. In prav zato spodbujam ženske, da spregovorijo in s tem izkažejo podporo žrtvam, ki so jih doleteli grozljivi dogodki."

Tajči se je po selitvi v Ameriko odločila, da želi pomagati ljudem in jih spodbujati, da v življenju naredijo spremembo in spregovorijo. Napisala je knjigo z naslovom "Turning Points" (Prelomnice), v kateri med drugim piše o zgodbah zlorabljenih ljudi, ki so kljub strahu naredili ključen korak in spremenili svoje življenje.