Tajči: Vrača se na domače odre

Vir: Lea
1. 6. 2011

Hajde da ludujemo je ena izmed največjih uspešnic nekdanje Jugoslavije, Tajči pa ena izmed največjih zvezdnic, pa čeprav je svojo kariero na tem območju prekinila že pri 21 letih. Zdaj se po dveh desetletjih vrača ‘na kraj zločina’. Prejšnji teden je prišla v Ljubljano, da je napovedala svojo veliko turnejo Ludujemo s dušom.

Tajči se je že od zgodnjega otroštva ukvarjala s petjem. Najprej je nastopala na otroških festivalih, imela je tudi nastope z očetovim ansamblom (pri 16 letih je z njim prišla celo na Bled, tako da ima na Slovenijo kar nekaj lepih spominov), duet Sedamnajst mi je godina s Hara Mata Harijem pa je postal velik hit in je Tajči čez noč povzdignil med zvezde. Svoj zvezdniški status je še utrdila, ko je kmalu za tem zmagala na izboru za jugoslovanskega predstavnika na Evroviziji.

Skrb za zdravje

Čez noč je njeno življenje postalo obremenjeno samo s poslom, saj je imela ves čas kup obveznosti, ko pa je bila nazadnje sama v postelji, se je počutila osamljeno, prazno, izgubljeno. Prav zato se je čez noč odločila in brez vsega odšla v Ameriko, kjer je začela iz nič. Med drugim je čistila, da je preživela med študijem muzikala, ampak ji ni bilo težko, saj je postopno našla samo sebe, potem pa še sorodno dušo in postala mati treh sinov.

Lani je Tajči prvič v življenju imela mamogram, zdravnik pa jo je opozoril, da mora počakati na izvide biopsije. Ko je s cmokom v grlu čakala na rezultate, je razmišljala tudi o tem, katere so stvari, ki bi jih želela doživeti pred smrtjo. Izvidi so pokazali, da je bil strah odveč, ampak Tajči se je odločila, da v življenju ne bo več čakala in da bo čim prej uresničila vse, kar si je želela. Ena od želja je bila tudi turneja po domovini, saj je vsa leta dobivala kup prošenj, da naj ima še kakšen koncert.

Prihaja v Ljubljano

Oktobra bo tako Tajči med drugim nastopila v ljubljanski Areni. Pred tem bo izdala tudi nov album, na katerem bo nova priredba pesmi Dvije zvijezdice, ki je tudi sicer njena najljubša skladba izmed tistih, ki jih je izvajala v obdobju svoje največje priljubljenosti. Tajči je namreč povedala, da si je prav to skladbo pela vsakič, ko je bila zelo žalostna, saj jo je pomirila. V zadnjih dveh desetletjih se je Tajči preusmerila v duhovno glasbo, ampak na turneji bo izvajala svoje stare uspešnice, vendar jih bo zdaj gotovo izvedla z več duše. Prav zato je za turnejo izbrala naslov Ludujemo s dušom.