Tako je bila videti Kate Middleton na kronanju kralja Karla III, številne oči so budno spremljale vsak njen korak

6. 5. 2023
Deli

V Londonu so številni čakali, da bi vsaj za trenutek videli vojvodinjo Kate Middleton in njenega soproga, princa Williama.

Na kronanju kralja Karla III., ki so se ga udeležili številni gostje, je veliko pozornosti pritegnila vedno elegantna Kate Middleton. Oboževalci kraljeve družine so nestrpno čakali, da bi vsaj za trenutek videli tako njo kot ostale pripadnike britanske aristokracije.

Kate Middleton je nosila diadem modne hiše Jess Collett & Alexander McQueen. Njeno ogrinjalo je bilo v barvah britanske zastave, pod njim pa je nosila dolgo, belo obleko, delo modne hiše Alexander McQueen. Od nakita je izbrala lepe uhane, okrašene z diamanti in biseri, nosila pa je tudi verižico, ki jo je kralj George VI. naročil za svojo hčerko Elizabeto.

Sicer sta se kralj in kraljica, oba oblečena v belo, že dopoldan iz Buckinghamske palače s kraljevo kočijo odpravila proti Westminstrski opatiji. Po poti, ki je dolga dva kilometra, pa je sprevod spremljala večtisočglava množica. Številni so na ta zgodovinski dogodek čakali že od jutra. 

Kralj Karel III. je v Westminstrski opatiji nadškofu Justinu Welbyju prisegel, da bo med svojo vladavino podpiral britansko zakonodajo, pa tudi Anglikansko cerkev. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ