Tako se bosta po poroki imenovala princ Harry in Meghan Markle

Tako se bosta po poroki imenovala princ Harry in Meghan Markle (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
19. 5. 2018

Britanski princ Harry in njegova nevesta Meghan Markle bosta po poroki nosila naziv vojvoda in vojvodinja Sussexa, so danes sporočili iz Buckinghamske palače. Medtem so se okoli Windsorskega gradu, kjer bo potekala poroka, že začele zbirati množice oboževalcev kraljeve družine, prve goste pa pričakujejo že kmalu.

"Kraljica je danes z zadovoljstvom podelila vojvodstvo princu Harryju Valižanskemu. Njegov naziv bo vojvoda Sussexa, grof Dumbartona in baron Kilkeela," je pisalo v izjavi palače.

Pojasnili so, da bo nekdanja ameriška igralka Meghan Markle po poroki postala njena kraljeva visokost vojvodinja Sussexa.

Medtem so se okoli Windsorskega gradu že začele zbirati množice ljudi, ki želijo kraljevo poroko spremljati od blizu. Ob 9. uri po lokalnem času (ob 10. po srednjeevropskem) za grajskim obzidjem pričakujejo prve goste, kot zadnja pa bo prispela kraljica Elizabeta II. Poroke se bo med drugim udeležil tudi njen soprog, princ Philip.

Do oltarja bo nevesto danes opoldne po lokalnem času pospremil Harryjev oče, princ Charles, saj se oče neveste Thomas Markle zaradi zdravstvenih težav poroke ne bo udeležil. Par bo v kapeli svetega Jurija na Windsorskem gradu poročil canterburyjski nadškof Justin Welby.

Po obredu, ki bo predvidoma trajal eno uro, se bosta mladoporočenca s kočijo popeljala še zunaj grajskega obzidja. V Windsorju se bo danes predvidoma zbralo okoli 100.000 ljudi in 5000 novinarjev. Mnogi med njimi na sanjsko poroko v slikovitem majhnem mestecu čakajo že zadnjih nekaj dni. Za slavnostni dan pa so tamkajšnjo železniško postajo preimenovali v glavno postajo Harry in Meghan.

Priporočamo