Takšne grenke besede je princ Charles namenil princesi Diani ob rojstvu princa Harryja

Takšne grenke besede je princ Charles namenil princesi Diani ob rojstvu princa Harryja (foto: Profimedia) Profimedia
8. 5. 2019

Princ Charles po rojstvu princa Harryja svoji takratni ženi princesi Diani ni namenil nič kaj prijazne besede.

Zakon princese Diane in princa Charlesa je bil daleč od ljubezenske pravljice. Diana je bila večino časa izjemno nesrečna, saj je bila v njunem zakonu ves čas prisotna tudi Camilla Parker, s katero je princ Charles danes tudi poročen.

Še posebej jo je pri srcu zazeblo, ko je leta 1984 rodila princa Harryja. Ob prvem obisku princa Charlesa v porodnišnici je doživela zelo hladen tuš. "Ah spet je deček ... In še rdečelas je," je princ Charles razočarano dejal in s tem močno užalil in ponižal princeso Diano.

Diana je v enem od intervjujev priznala, da je bil čas, ko je bila noseča s Harryjem, za njo najbolj srečen čas v zakonu s princem Charlesom. A princ Charles si je po rojstvu princa Willama zelo želel, da bi dobil hčerko in ko je videl, da je dobil še enega sina, ga je to kar nekoliko potrlo.

Princ Harry je bil na svojo mamo izjemo navezan in nikakor ni mogel preboleti njene tragične smrti, ko se je leta 1997 smrtno ponesrečila v pariškem tunelu. Še dan danes še pogosto spomni na njo, posebno čast pa ji je izkazal tudi ob rojstvu svojega prvega sina, ko je med prvimi obvestil tudi njeni dve sestri in njenega brata, grofa Charlesa Spencerja.

Priporočamo