Tatjana Tajči Cameron žaluje po moževi smrti

Tatjana Tajči Cameron žaluje po moževi smrti (foto: arhiv Nove) arhiv Nove
Vir: Nova
27. 11. 2017

Pevka Tatjana Tajči Cameron, ki se je že pred dolgimi leti preselila v Ameriko, je zavita v žalost. Njen ljubljeni mož Matthew Shane Cameron se je namreč po hudi bolezni poslovil od tega sveta ...

Glasbenik Matthew Shane Cameron je bil star le 47 let. Februarja letos sta s Tajči objavila vest, da je zbolel za rakom na pljučih. Ironično je, da nikoli ni kadil, zato se temu tudi reče nekadilski rak na pljučih. Takrat sta tudi zaprosila za finančno pomoč, saj je bilo zdravljenje izredno drago. Tajči je bila njegova velika opora v življenju. Organizirala je koncerte, prodajala knjige, nastopala, da je zbrala čim več sredstev, da bi lahko pomagala soprogu.

Dokler je bil še zdrav, sta Cameron in Tajči potovala po Ameriki in imela duhovne koncerte, njuno življenje pa je bilo namenjeno temu, da sta pomagala drugim. Nato pa se je vse spremenilo in Cameron je potreboval pomoč drugih.

Tatjana Tajči Cameron: Slovo od ljubljenega soproga

"Vse svoje življenje sem posvetil temu, da sem pomagal drugim uresničiti sanje in načrte. Rad imam ljudi, saj so res enkratni. In če zdaj lahko posvetite minutko, da pomolite zame in mi pošljete pozitivno energijo ali pa mi nakažete kakšen dinar, da bi nam olajšali finančno stanje, bi vam bil nadvse hvaležen," je zapisal med boleznijo Cameron.

Od 5. novembra je bil na intenzivni negi in Tajči je takrat zapisala, da se počuti bolje. Bila je vseskozi ob njem, kakor tudi njuni trije sinovi Dante, Evan in Blaise. A bolezen je bila močnejša in njegovo telo ni zdržalo. "Nič več ga ne boli, zdaj je svoboden. Zdaj moramo izvleči vso moč in srečo, ki nam jo je Cameron dal," je zapisala Tatjana, ki je Camerona spoznala prek skupnih prijateljev, njegovega brata, ki je duhovnik, in nune v samostanu, kjer je Tajči tudi pela.

Pevka, ki je šla čez lužo leta 1992, pravi, da ji Cameron najprej sploh ni bil všeč. Mogoče tudi zato, ker je bila v ljubezni razočarana in je pravzaprav zaradi tega z enim kovčkom odpotovala v neznano. Leta 1997 je diplomirala na akademiji v New Yorku in se pozneje preselila v Los Angeles, kjer je tudi spoznala bodočega moža. V zakonu so se jima rodili trije sinovi Evan Amadeus (15), Blaise Ludvig (12) in Dante Xavier (17).

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: arhiv Nove, osebni arhiv