Taylor Swift: Nevarno je biti njen moški

Taylor Swift: Nevarno je biti njen moški (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
20. 7. 2016

Taylor Swift je ena od najbolj nadarjenih, znanih in vplivnih glasbenic na svetu. Razlog za to je, da je dekle samosvoje, ve, kaj hoče, in zna to na zelo prefinjen način tudi doseči. A če ji zlomite srce, se lahko kaj hitro zgodi, da bo o vas napisala pesem. Ne verjamete? Berite dalje ...

Taylor Alison Swift je na svet prijokala 13. decembra 1989 v Readingu v Pensilvaniji mami Andrei Gardner, gospodinji, in očetu Scottu Kingsleyu, finančnemu svetovalcu. Že kot mala deklica je začela kazati zanimanje za glasbo, petje in igro, ki se jih je kasneje učila tudi na Broadwayu v New Yorku. Kot country pevka pa je že kot najstnica redno nastopala na lokalnih festivalih, v kavarnah, na sejmih, športnih dogodkih in še kje. Ko ji je pri enajstih, po več poskusih, končno uspelo zmagati na lokalnem tekmovanju za talente, pa je Taylor spakirala kovčke in se odpravila v meko country glasbe, Nashville.

Biti drugačen je ključ do uspeha

A magični Nashville je bil trd oreh. Čeprav je Taylor upala, da bo s svojimi demo posnetki takoj prepričala založbe, da bi jo vzele pod svoje okrilje, temu ni bilo tako, saj tam nikakor ni bila edina glasbenica, ki si je tega želela. Ugotovila je, da bo morala za to, da bi se prebila v ospredje, biti drugačna od drugih. Tako se je vrnila domov in začela tuhtati, kaj naj stori. Počasi se je naučila igrati kitaro in začela pisati svoje pesmi, v katerih je na zanimiv način opisovala vsakodnevno dogajanje v svojem življenju, kar je bil že prvi korak proti cilju. Ko si je najela še pravega menedžerja, Dana Dymtrowsa, pa ji je uspel veliki met. Z njegovo pomočjo je namreč postala model v kampanji modne znamke Abercrombie & Fitch, v sklopu katere se je vrtela tudi njena pesem. Tako ji je končno uspelo pritegniti pozornost založb, ki so jo povabile na pogovore in pri 14 letih je Taylor končno podpisala svojo prvo pogodbo z glasbeno založbo RCA Records. Da bi se lahko popolnoma osredotočila na glasbeno kariero, se je takoj preselila v Nashville, kamor ji je kasneje sledila tudi njena družina. Odločitev se ji je več kot obrestovala, saj je že tretji singel s pevkinega prvega albuma Taylor Swift, One Song, postal številka ena na lestvici Hot Country Songs. Njen drugi album, Fearless (izdan leta 2008) je leta 2009 postal najbolj prodajan album v ZDA, zanj je bila nagrajena tudi s štirimi grammyji. Tretji in četrti album, Speak now in Red sta se v ZDA že v prvem tednu prodala v več kot milijon izvodih. Do danes je pevka, ki trenutno še vedno navdušuje s hiti z zad­njega albuma 1989, prodala več kot 40 milijonov albumov in je najmlajša ženska na Forbesovi lestvici 100 najbolj vplivnih žensk na svetu.

Propadla razmerja so ji v navdih pri ustvarjanju novih hitov

Taylor je po mnenju mnogih glasbenih strokovnjakov, in tudi nas, navadnih smrtnikov, ena od najboljših tekstopiscev. Pisati je začela že pri dvanaj­stih, ko je v svojih pesmih pisala o svojem vsakdanu, šolskih dogodivščinah in prvih ljubeznih. Prav ljubezni pa so tiste, ki so ključna tematika njenih besedil še danes. Upamo si trditi, da ni fanta, s katerim je Taylor bila, ki se kasneje tako ali drugače ne bi znašel v njeni pesmi. Pesem Forever & Always naj bi, na primer govorila o kratkem razmerju z glasbenikom Joejem Jonasom, s katerim sta bila skupaj leta 2008. Leta 2010 se je zapletla z glasbenikom Johnom Mayerjem in mu po razhodu, ki se ni končal prav nič rožnato, 'posvetila' pesem Dear John, v kateri je fanta označila za ženskarja. Nič bolje je nista odnesla niti pevec Harry Styles, ki mu je Taylor posvetila pesem Out of the woods, in igralec Jake Gyllenhaal, ki je bil navdih za pesem We are never ever getting back together. In ja, njene iskrene izpovedi so dosegle tudi srca njenih poslušalcev, ki so pesmi vzeli za svoje in so zato postale tudi veliki hiti. Prepričani pa smo, da so pesmi v opomin tudi njenim bodočim snubcem. Biti v razmerju s pevko Taylor Swift je morda res zabavno, a tudi nevarno – saj boste lahko za vedno zapisani v eni od njenih pesmi.

Je res našla ljubezen svojega življenja?

Po več kratkih romancah se je zdelo, da je Taylor končno našla srečo ob seksi angleškemu didžeju Calvinu Harrisu. A njuna zveza je v začetku letošnjega junija razpadla. Kot je par sporočil javnosti, se je njun čas preprosto iztekel in sta se zato odločila, da gresta vsak svojo pot. Le dva tedna po njunem razhodu pa so pevko v javnosti že zasačili z novim moškim – angleškim igralcem Tomom Hiddlestonom. Čeprav se je v začetku ugibalo, da naj bi bila zveza para le dobra marketinška poteza, vse bolj kaže, da temu ni tako. Parček, ki je skupaj šele dober mesec, se kar ne more odlepiti drug od drugega. Šla sta celo tako daleč, da sta drug drugega že predstavila svojim družinam. Taylor pa se je igralcu celo pridružila na potovanju v Avstralijo, kjer naj bi Tom kmalu začel snemanje novega, tretjega dela filma Thor. Seveda pa je njuno ljubezensko idilo malce zasenčilo poročanje medijev, da je svojo novo pesem v eter poslal Calvin Harris. Vse lepo in prav, če ta ne bi govorila o dekletu, ki je varalo svojega fanta. Mediji že ugibajo, ali pesem res govori o Taylor, a pevka za zdaj govoric še ni komentirala. No, če ne drugega, je Calvin zagotovo prvi fant, ki je naredil tisto, kar sicer običajno počne pevka – svojo zgodbo o njunem razmerju je zapisal v pesmi.

Besedilo: Tina Ambrožič
Foto: Profimedia

Priporočamo