Tega o zaročnem prstanu princese Diane verjetno še niste vedeli

Tega o zaročnem prstanu princese Diane verjetno še niste vedeli (foto: Profimedia) Profimedia
1. 10. 2019

Prinesa Diana je bila v mnogočem posebna, to pa je veljalo tudi za njen zaročni prstan, za katerim se skriva nenavadna zgodba.

Pokojna princesa Diana tudi leta po smrti še vedno ostaja izjemno priljubljena, številne pa je očarala tudi s tem, da je stroga kraljeva pravila večkrat prikrojila po svojih merah.

Zanimiva zgodba pa se skriva tudi za njenim zaročnim prstanom, ki ga je Diana izbrala na dokaj nenavadnem način, ki ni bil niti malo v slogu kraljevih dam. Bodoča princesa je svoj zaročni prstan našla kar v katalogu draguljarske hiše Gerrard. Njen čudoviti 18 karatni prstan, ki ga krasi modri safir, še dan danes osuplja. Diana je s tem kršila kraljevo tradicijo, ki veleva, da so zaročni prstani za kraljeve dame unikatni in izdelani posebej za njih. Dianin prstan bi tako lahko kupil vsak, ki ima dovolj globoko denarnico, princ Charles pa je moral zanj odšteti 60.000 dolarjev.

Prstan je po njeni smrti podedoval princ Harry, ki pa ga je velikodušno podaril svojemu starejšemu bratu princu Williamu, ki je z njim zaročil svojo sedanjo ženo vojvodinjo Kate Middleton. Kate svoj zaročni prstan naravnost obožuje in z njim ves čas izkazuje prav posebno čast pokojni princesi Diani, ki je na žalost nikoli ni imela priložnost spoznati.