Resnična zgodba o telefonskem seksu med kraljem Karlom III. in vojvodinjo Camillo (afera tampongate)

10. 3. 2024
Deli
Resnična zgodba o telefonskem seksu med kraljem Karlom III. in vojvodinjo Camillo (afera tampongate) (foto: Profimedia)
Profimedia

Royalisti so izrazili vse večjo zaskrbljenost in zaskrbljenost glede Netflixove drame Windsor, The Crown, in morda je prav. 5. sezona najbolj škandalozna doslej. Ne samo, da se serija poglobi v ločitev med takrat še princem Charlesom in pokojno princeso Diano, ampak tudi izvleče zagotovo najbolj neprijeten trenutek v življenju novoimenovanega kralja Karla III: Tampongate. 

Leta 1993 je namreč britanski tisk objavil celoten prepis zasebnega telefonskega pogovora med takratnim princem Charlesom in Camillo Parker Bowles. Šlo naj bi za seks preko telefona.

Takrat še prestolonaslednik je govoril, da bi rad kar "živel v njenih hlačah", in se šalil, da se bo reinkarniral kot tampon, od tod tudi ime škandala tampongate. Nekateri so sicer afero označili tudi kot Camillagate, kar ima bolj seksistično konotacijo, saj krivdo pripisuje samo vpleteni ženski.  

Profimedia

Karel III. in njegova zdajšnja žena in kraljica Camilla sta bila oba v času afere poročena. Prepis pogovora pa ni le potrdil trditev princese Diane, da jo je Charles varal, ampak je že tako sporno ločitev Karla III. in Diane dodatno podžgal. Serija The Crown​ se natančno posveča resničnim dogodkom, čeprav zamolči nekaj podrobnosti, vključno z drugim posnetim telefonskim klicem, ki je kraljevo družino le nekaj mesecev prej zapletel v škandal.  

Da, pogovor med Charlesom in Camillo, ki je bil od takrat ovekovečen kot "Tampongate", se je dejansko zgodil 17. decembra 1989. Oba sta začela živeti ločeno leta 1993, preden sta se dokončno ločila leta 1995.  

Tisk je posneti klic v celoti natisnil šele leta 1993. Kot je prikazano v seroji The Crown, je intimni klepet Charlesa in Camille segal od vsakdanjega do spolnega. V nekem trenutku je Charles rekel Camilli, da bi rad živel v njenih hlačah. Ko je vprašala, ali se bo reinkarniral kot par spodnjic, se je pošalil, da bi bila njegova sreča, če bi se vrnil kot tampon. Ni presenetljivo, da je ta del pogovora tisto, kar je prevladovalo na naslovnicah tabloidov.  

Kralj Karel III. je bil vse življenje zaljubljen v Camillo.

Kralj Karel III. je bil vse življenje zaljubljen v Camillo.

Profimedia

Že leta krožijo govorice, da sta Charles in Camilla imela dolgo afero. In leta 1992 je biografija Andrewa Mortona Diana: In Her Own Words obtožila Charlesa nezvestobe. Tampongate je potrdil ne le, da je imel par afero, ampak da sta bila tudi zelo zaljubljena. Telefonski klic je tudi dokazal, da so bili vsi Charlesovi prijatelji ne le seznanjeni z afero, ampak so sodelovali pri tem, da so jim jo pomagali izvesti.  

Kralj Karel III., princesa Diana nikoli nista bila srečen par.

Kralj Karel III., princesa Diana nikoli nista bila srečen par.

Profimedia

Camilla in Karel III. večino pogovora razpravljata o logistiki njunega nezakonitega razmerja. Razpravljata o hiši prijatelj, ki jo bosta uporabila za naslednje srečanje, pri čemer nakazujeta, da je nekaj njunih prijateljev pred Diano prikrivalo ne tako skrivno razmerje. Kralj je pozneje v dokumentarcu o svojem življenju iz leta 1994 priznal, da je prevaral Diano. Vendar je trdil, da je to storil šele potem, ko je njuno razmerje "nepopravljivo propadlo." 

Tisk je takrat ugibal, da za snemanjem več kraljevih klicev, med drugim med Diano in prijatelji ter princem Andrewom in njegovo takratno ženo Sarah Ferguson, stojijo britanske tajne službe. Nekdanji vohuni, s katerimi se je v devetdesetih pogovarjala revija People, so dejali, da visoka kakovost posnetkov res kaže na profesionalce.

Preberite še:

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik