Telesna govorica vojvodinj Kate in Meghan - predstava za javnost?

Telesna govorica vojvodinj Kate in Meghan - predstava za javnost? (foto: Profimedia) Profimedia
28. 12. 2018

Kraljeva družina je božič preživela skupaj, ob tej priložnosti pa so jih med potjo k maši ovekovečili tudi fotografi.

Ti so bili pozorni predvsem na Meghan Markle in Kate Middleton, prav zaradi vse glasnejših govoric, da se ne razumeta najbolje.

Obe sta skušali javnosti dokazati ravno nasprotno, a strokovnjaki za govorico telesa pravijo drugače. Kljub odlično prikazani igri, ki so ji številni verjeli, Meghan in Kate naj ne bi mogli skriti dejstva, da se ne marata. Njuno telesno govorico je za britanske medije analizirala Judi James, strokovnjakinja za navedeno področje.

kate in meghan

"Njuna telesna govorica me spominja na tisto, ki jo uporabljajo politiki. Tudi nekateri politiki hodijo z ramo ob rami s kolegi iz drugih držav, še posebej predsedniki, ki tako skušajo prikazati enodnost med dvema državama," pravi Jamesova.

Dodala je še, da sta se vojvodinji potrudili kopirati gibe druga od druge, to pa je še en znak lažnega prijateljstva. "Hodita z enakimi koraki, pa tudi njuni gibi so zrcalni," pravi. Dejala je, da se vse zdi umetno in naučeno, celo malce preveč.

Mi pa se samo lahko vprašamo: kako naj človek, ki je - kjer koli se pojavi - deluje spontano in neobremenjeno, če dobro ve, da bo vsak njegov korak deležen javnega ocenjevanja? Zdi se misija nemogoče.

Priporočamo