Teri Hatcher: Razkrila spolno zlorabo iz otroštva

Teri Hatcher: Razkrila spolno zlorabo iz otroštva (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
17. 8. 2017

Lepa in uspešna igralka je v bistvu zelo nesrečna zaradi travme, ki jo preganja že vse življenje. O njej je spregovorila šele po mnogo letih.

Na mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami je igralka spregovorila o grozljivi izkušnji v obliki spolnega nasilja, ko je bila še otrok. Opisala je, da jo je pri sedmih letih zlorabljal stric, a da o tem ni upala spregovoriti. "Bila sem prepričana, da je vse to moja krivda, in se nisem nikomur zaupala." In čeprav je molčala o tem, kar se ji dogaja, je mama opazila, da se v bližini strica zelo čudno obnaša in materinski instinkt ji je dal misliti, da je bolje, če ni nikoli z njim.

Mala Teri ji je sicer govorila, da je vse v redu in naj ne bo jezna nanj, a to le zato, ker jo je bilo strah. Igralka je povedala, da jo je večkrat zlorabil in da je ta mora trajala nekje do njenega osmega oziroma devetega leta starosti. "Vsi smo molčali in tako je bilo lažje. Žrtvam nasilja je mnogo lažje verjeti, da je vse skupaj plod domišljije, kot pa da se soočijo z resnico".

Dolgo je Teri mislila, da je spolno nasilje strica nad njo nekaj, kar bo nesla s seboj v grob, ko se je zgodil preobrat. Izvedela je namreč, da je stric Richard Hayes Stone obtožen za zlorabljanje drugih dveh deklic, zaradi česar je ena pozneje v najstniških letih storila samomor. Škandal je nastal, ker je deklica pustila pismo in napisala: "Sprašujete se, zakaj bi normalna najstnica naredila to. Vprašajte Dicka." In prav nadimek Dick je preiskovalce pripeljal do Richarda. Izkazalo se je, da je to nekdanji mož Terijine tete, in tako je tudi igralka spregovorila o svoji izkušnji. Richard je umrl med služenjem 14-letne zaporne kazni, odslužil je le šest let.

Sandra Bratuša