Nekateri zvezdniki so v otroštvu preživljali pravi pekel, a jim je naposled le uspelo!

<strong>Joaquin Phoenix</strong> (foto: Foto: Julie Edwards/Avalon.Red Profimedia) Foto: Julie Edwards/Avalon.Red Profimedia
Vir: Story
19. 3. 2022

Lagodno, glamurozno in uspešno življenje ni bilo vsem največjim zvezdnikom položeno že v zibko. Nekateri med njimi so se morali do bleščic in slave prebiti skozi zelo žalostne, včasih kar malce bizarne začetke. Od zlorab do morilskih staršev – to so zvezdniki s težkim otroštvom.

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix se je kot eden od petih otrok rodil v družino, ki je pripadala verskemu kultu. S sorojenci so potem nastopali na ulici, da so družini priskrbeli denar za preživetje. Prav s temi nastopi so si postopoma pridelali nekaj uspeha in se začeli prebijati v zabavno industrijo – a tudi to je zahtevalo svojo ceno. Le tri dni po 19. rojstnem dnevu, je Joaquin gledal, kako je njegov brat River zaradi prevelikega odmerka drog umrl pred nočnim klubom v Los Angelesu. Že tako travmatično doživetje so potem dodatno stopnjevali še mediji, ki so neprestano ponavljali Joaquinov grozoviti klic na urgentno številko. Joaquin je zato posledično za kratek čas izstopil iz šovbiznisa.

Woody Harrelson

Woody Harelson

Kakšno otroštvo se ti lahko obeta, če je tvoj oče poklicni morilec? Charles Harrelson, oče Woodyja Harrelsona, je prav tisti Charles Harrelson, ki se je v zgodovino zapisal kot prvi plačanec, ki je v 20. stoletju ubil zveznega sodnika, potem pa so se začele širiti tudi govorice, da je sodeloval celo v streljanju na JFK-ja. Pozneje so pri FBI potrdili, da so bile te govorice lažne. Woody svojega očeta niti ni dobro poznal, saj je bil kmalu po njegovem rojstvu obsojen na dosmrtno ječo.

Shania Twain

Shain Twain

Zapela je Any Man of Mine in postala svetla zvezda kantri odrov, ki se ji je pozneje uspelo prebiti tudi pod žaromete osrednje glasbene scene. A pod fasado žvrgoleče zvezdnice, ki prepeva zabavne ljubezenske pesmi, se skriva utrjena borka za preživetje. Med odraščanjem je bila velikokrat lačna, saj je bila njena družina globoko pod pragom revščine. Potem pa se je, ko je bila stara 21 let, njeno življenje še dodatno obrnilo na glavo. V prometni nesreči sta umrla oba njena starša (mama in očim) in Shania je ostala sama s tremi mlajšimi sorojenci. Potisnjena v vlogo skrbnice je čez dan delala v službi, ko je imela kaj prostega časa, pa se je s psom podala v gozd in tam pisala pesmi. Njeno življenje je v bistvu čisto prava kantri pesem.

Demi Moore

Demi Moore

Tragično odraščanje Demi Moore že lep čas ni več skrivnost, saj je vse svoje tegobe že večkrat razkrila v intervjujih in dokumentarnih zgodbah. Kot otrok je bila škilasta in je potrebovala dve korektivni operaciji, prav tako je trpela zaradi disfunkcionalne ledvice. Njen biološki oče je njeno mamo Virginio zapustil, še preden se je Demi rodila, zato je odraščala z očimom Danom Guynesem. Žal pa sta se Dan in njena mama ves čas prepirala, veliko popivala in se potem ločila, ko je bila Demi stara 16 let. Dve leti pozneje je Dan storil samomor. Demi je potem še nekaj let poskušala pomagati mami s plačevanjem zdravljenja od odvisnosti, a ker je Virginia zdravljenje vztrajno zavračala, je Demi z njo prekinila vse stike. Ponovno sta jih za zelo kratek čas vzpostavili leta 1998, ko je Virginia neozdravljivo zbolela za rakom.

Ashley Judd

Ashley Judd

V zgodnjih najstniških letih je Ashley več let zlorabljal sorodnik, kdo točno, pa nikoli ni želela razkriti. Preden je njena mama začela služiti denar s petjem, se je Ashley borila za preživetje s plačo medicinske sestre. Kot je povedala v intervjujih, so ji v času, ko je živela v ruralen delu zvezne države Kentucky, velikokrat izklopili elektriko in vodo. Težavno odraščanje je pustilo posledice – Ashley se je pozneje dolgo borila z depresijo.

Charlize Theron

Charlize Theron

Danes 46-letna južnoafriška igralka in vsem znana lepotica je imela nadvse tragično otroštvo. Njen oče je bil alkoholik in nasilnež. Ko se je neke noči ponovno vrnil domov popolnoma pijan in se nasilno spravil na Charlize in njeno mamo, je ta storila, kar je morala, da je zaščitila hčerko. Pograbila je orožje in svojega moža ustrelila. Policija je razsodila, da je šlo za samoobrambo, a ta grozovita noč je pri Charlize za vselej pustila posledice. Prav zaradi te zgodbe je tudi sprejela vlogo v nato nagrajenem in močno opevanem filmu Pošast (Monster).

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey

Danes izjemno bogata televizijska osebnost, producentka, igralka in pisateljica Oprah Winfrey ni od malih nog živela v izobilju. Ko je bila stara komaj dve leti, jo je babica že naučila brati, preden je dopolnila tri leta, pa je že imela čisto svoje govore v cerkvi. Bila je tako pametna, da je vzgojiteljici v vrtcu napisala pismo, v katerem je razložila, da je preveč pametna za te otroške norčije in da si zasluži biti v prvem razredu osnovne šole. Leto dni pozneje so jo katapultirali kar v tretji razred. Odraščala je v revnem getu v Milwaukeeju, kamor se je po ločitvi staršev preselila z mamo. Ko je bila stara devet let, so se začele zlorabe. Nekaj let pozneje jim je poskušala ubežati tako, da se je preselila k očetu, a so jo poslali nazaj k mami. Zlorabljali so jo moški, ki jim je družina zaupala, mama pa za to sploh ni vedela, saj je opravljala kopico služb, da so doma lahko preživeli.

Jack Nicholson

Jack Nicholson

Družinske komplikacije, kot jih je doživel Jack Nicholson, so vredne čisto svojega filmskega scenarija. Jack je odraščal v prepričanju, da sta njegova stara starša dejansko njegova starša, za njegovo mamo June, pa je bil ves čas prepričan, da je njegova sestra. Kako prosim? June je Jacka rodila, ko je bila stara komaj 17 let. Ni bila poročena in ni bila prepričana, kdo je oče. Takrat so se njeni starši odločili, da bodo otroka (Jacka) vzgojili kot svojega otroka in tako Jacku nikoli niso povedali, kdo je kdo v njegovi družini.

Izvedel je šele, ko je bil star 26 let in je njegova sestra – torej, dejanska mama – umrla za rakom. V tistem času je revija TIME pripravljala raziskovalni članek in postopoma so odkrili resnico o Jackovi družini. Ko je pred objavo zgodbe novinar Jacku razkril resnico, je Jack rekel, da so mu s temi informacijami nekatere stvari o otroštvu postale precej bolj logične. Ob tem pa je še dodal, da je na koncu vseeno hvaležen, da so stvari bile, kot so bile.

Napisal: Darjo Hrib // Fotografije: Profimedia

Nova Story že v prodaji

Story