Težko je verjeti, da je mladostna Tina Turner slavila 80. rojstni dan

25. 11. 2019
Deli
Težko je verjeti, da je mladostna Tina Turner slavila 80. rojstni dan (foto: Profimedia)
Profimedia

Legendarna ameriška rock in pop pevka Tina Turner je dopolnila 80 let.

Tina Turner s pravim imenom Anna Mae Bullock je prodala 180 milijonov albumov po svetu in prejela 11 grammyjev ter grammyja za življenjsko delo.

Nedavno je praznovala 80. rojstni dan in ga slavila daleč stran od oči svetovne javnosti. Že pred časom se je poslovila od profesionalne kariere in s svojim možem živi mirno in umirjeno življenje v Švici. Pred časom je za vedno odpovedala ameriškemu državljanstvu, kar je številne presenetilo, a se zdi, da je v Evropi našla svoj mir in svojo oazo, kjer uživa na stara leta.

Kljub temu, da je nedavno praznovala že 80 rojstni dan, je še vedno videti neverjetno mladostna in le redki bi verjetno uganili njeno starost. Vse kaže, da ji življenje v Evropi še kako godi in da se je čas za njo že davno ustavil.

Pred časom so na Broadwayju začeli prikazovati muzikal, ki pripoveduje njeno življenjsko zgodbo. V podobi kraljice rock and rolla, kot so pogosto označili dobitnico več grammyjev, nastopa igralka Adrienne Warren.

Muzikal pripoveduje o skromnih pevkinih začetkih, o njenem vzponu v času, ko je bila poročena z Ikeom Turnerjem, za katerega je kasneje v avtobiografiji razkrila, da jo je trpinčil, o njenem obdobju brezupa po tem, ko ga je zapustila leta 1976, ko so ji skoraj vse velike glasbene založbe preprečile, da bi zgradila solistično kariero, in o velikem povratku leta 1984 z večkrat platinastim albumom Private Dancer. Tedaj je bila stara 44 let. Muzikal bo v gledališču Lunt-Fontanne na sporedu do začetka junija prihodnje leto.

Pevke je po ločitvi zgradila impresivno glasbeno kariero in polnila koncertne dvorane po vsem svetu.