Težko obdobje za nekdanjo tenisačico Steffi Graf

Steffi Graf (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
18. 12. 2013

Steffi Graf, ki sicer živi v Ameriki, se je v Nemčiji udeležila pogreba svojega očeta Petra Grafa, ki naj bi tik pred svojo smrtjo s hčerkino privolitvijo spremenil oporoko.

Za nekdanjo nemško teniško zvezdnico Steffi Graf so verjetno najtežji koraki v njenem življenju. Bila je namreč na pogrebu svojega očeta Petra Grafa, ki je konec novembra pri 75 letih umrl za rakom.

Njegova hčerka, ki je v osemdesetih letih z njegovo pomočjo postala številka ena svetovnega ženskega tenisa, je na svoji spletni strani napisala: "Žalujemo in se ga spominjamo v veliki hvaležnosti ter prosimo, da razumete, da bi se od njega radi mirno poslovili v ožjem družinskem krogu."

Z mačeho je v dobrih odnosih

Steffi je na pogreb pripotovala iz Las Vegasa, kjer živi s soprogom Andrejem Agassijem in dvema otrokoma. To je bil že njen drugi obisk domovine v enem mesecu, saj je pred tem obiskala bolnišnico v Mannheimu, kjer se je poslovila od svojega očeta.

Poleg tega pa je imela 44-letnica še pomembne družinske obveznosti – Peter naj bi tik pred smrtjo spremenil svojo oporoko, kar je menda storil s Steffijino privolitvijo. Nekdanja športna zvezdnica in njen 42-letni brat Michael sta se menda prostovoljno odpovedala dediščini svojega očeta. Premoženje v vrednosti več kot milijona evrov, del katerega je tudi Petrova hiša v Mannheimu, naj bi dobili njegova druga soproga Britta in njena hčerka. Po poroki leta 1999 je Peter danes 28-letno Brittino hčerko namreč obravnaval kot svojo biološko hčerko.

"Steffi jo pozna dolga leta in se strinja s tem, da oporoka ni v njeno korist," pojasnjuje Petrov prijatelj. Steffi pa je že dolgo tesno povezana tudi s svojo mačeho, saj je bila Britta članica istega teniškega društva, poleg tega pa je bila tudi Steffijina varuška! Ne nazadnje pa Steffi ne gre za denar, saj ima dovolj svojega – njeno premoženje ocenjujejo na sto milijonov evrov, premoženje njenega soproga, prav tako nekdanjega teniškega zvezdnika, pa naj bi bilo vredno 300 milijonov!

V oporoki pa menda ni omenjena niti Steffijina mama Heidi, Petrova prva soproga. Njegova afera z nekim modelom ob koncu osemdesetih let in davčni škandal, ki je sledil nekaj let pozneje, sta namreč za vedno obremenila njuno razmerje. Heidi se je po ločitvi povsem osredotočila na svojo hčerko. "Na svojo hčerko sem blazno ponosna, ker je tako dobro prenesla ves ta pritisk," je nekoč izjavila v nekem intervjuju.