Tiger Woods: Zaradi pijače spet v središču škandala

Tiger Woods: Zaradi pijače spet v središču škandala (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
12. 6. 2017

Eden najboljših golfistov na svetu ponovno polni časopise po svetu. Tokrat žal ne zaradi športnih uspehov, temveč zaradi vožnje v pijanem stanju, zaradi katere je končal na policijski postaji.

Pijanega za volanom so ujeli že leta 2009, ravno v času, ko se je ločeval od svoje takratne soproge Elin. Najprej je pobegnil od doma in se nato pijan zaletel v hidrant, v nekaj dreves in ograj. Od takrat naprej se zdi, kot da njegova kariera ni imela istega zagona kot nekoč. Tokrat se je neprijetna situacija pripetila na Floridi, kjer so ga v avtomobilu ustavili policisti in ugotovili, da je nekoliko preveč globoko pogledal v kozarec.

Policija je tudi objavila sliko, ki so jo posneli takoj po aretaciji, na njej pa je Tiger videti zelo utrujen, zabuhel in z globokimi podočnjaki. Aretirali so ga okoli tretje ure zjutraj in ker je napihal več, kot je dovoljeno, so mu odvzeli prostost, poleg tega pa bo moral plačati tudi visoko denarno kazen.

Tiger Woods

Tiger Woods je bil nekoč najbolje plačani športnik na svetu, ki pa so ga po škandalu s soprogo oziroma po tem, ko jo je varal z drugimi, zapustili številni sponzorji. Njegov zakon je seveda razpadel, na plano pa so prihajale številne ženske, ki so trdile, da so bile njegove ljubice. Takrat se je odločil nekaj narediti s svojim življenjem in je odšel na zdravljenje od odvisnosti od seksa. Težava pa je nastala, ker se je vedno bolj zatekal k alkoholu. S tem je načel svoje zdravje pa tudi kariera je šla počasi navzdol.

Zdaj se športnik zagovarja s tem, da njegova opitost, ko so ga pred kratkim aretirali, nima nobene veze s prekomerno količino alkohola, temveč s tem, da je pač zaužil kombinacijo predpisanih zdravil, za katere pa naj ne bi vedel, kakšen učinek bodo imela nanj. Hkrati se javno opravičuje svoji družini in vsem navijačem po svetu. "Zavedam se resnosti situacije in vsega, kar sem storil," je zapisal. Na policijski postaji je preživel tri ure, nato so ga odpeljali domov. Žal pa so sliko, ki je nastala po aretaciji, že podelili na družabnih omrežjih.

Po tem, ko se je Tiger razšel s soprogo, se je pojavilo sedem žensk, ki so trdile, da so bile v zvezi z njim. Ker je bil v tistem času medijski pritisk nanj zelo velik, se je odločil narediti odmor v karieri. Žal ga je zapustilo kar nekaj močnih sponzorjev. Po tem, ko se je vrnil z rehabilitacije, se je poskušal opravičiti vsem, ki jih je prizadel.

Tiger Woods

Začel je pri mami, nato je prek TV-zaslona kar 14 minut bral pismo, ki ga je napisal svoji nekdanji soprogi, prijateljem in vsej Ameriki. Takrat so prepovedali vsa novinarska vprašanja. Poslal je tudi pismo v šolo, kamor sta hodila njegova otroka. Tiger se je čez leto dni ponovno vrnil h golfu in na mastersu končal na četrtem mestu.

Ko je ločitev od soproge postala pravnomočna, ji je moral izplačati 100 milijonov dolarjev, Elin pa je nekoliko pozneje medijem dejala, da bivšemu možu oprosti vse. S tako vsoto v žepu je lahko oprostiti, mar ne? Le nekaj mesecev po uradni ločitvi se Tiger Woods zagleda v lepo smučarko Lindsay Vonn, s katero sta postala par. Vendar njuna ljubezen ni zdržala. In ko je že kazalo, da se je umiril, se je pojavil sredi novega škandala. Le kaj bo naslednje?

Priporočamo