Tijana Bass: Varno zavetje pred grozotami iz otroštva

Vir: Lea
1. 10. 2009

Tijana Bass je ena izmed tistih artistk, ki v svet glasbe vnašajo svežino in drugačnost, predvsem pa je zelo spretna v združevanju revolucionarnih besedil in glamurne podobe.

Glasbenica in tekstopiska se je rodila na Hrvaškem, živela nekaj let v ZDA, kjer je tudi ustvarjala, zdaj pa je njen dom Slovenija, kjer se želi predstaviti širši javnosti. Za njeno glasbo se skriva prepletena, nekoč harmonična življenjska zgodba, ki se je čez noč spremenila v najhujšo nočno moro in jo skozi težka leta izoblikovala v osebo, kakršna je danes.

Glasba ji zato ponuja varno zavetje pred vsemi grozotami, ki jih je doživela že v zgodnji mladosti. Tijana se je namreč znašla sredi vojne, kjer so njeno družino skoraj usmrtili, hišo pa so z bombami zravnali z zemljo.

Svojo glasbo je ‘zapakirala’ v prvenec Playground, ki je izšel pri ameriški založbi SLAMjamz, ki je v lasti Chuck D-ja. Tijani je bil pri nastanku plošče v veliko oporo njen producent Studdah Man, ki je hkrati tudi producent omenjenih Public Enemy.