Titova vnukinja objavila že pozabljeno fotografijo, poglejte si, v čigavi eminentni družbi je njen dedek

Titova vnukinja objavila že pozabljeno fotografijo, poglejte si, v čigavi eminentni družbi je njen dedek (foto: Profimedia) Profimedia
20. 4. 2021

Saša Broz, znana in uveljavljena režiserka, je vnukinja Josipa Broza Tita. Zato ne preseneča dejstvo, da vsake toliko časa na družbenih omrežjih objavi kakšno fotografijo svojega dedka.

Saša je sicer hčerka Miše Broza, sina Tita in Herte Haas. Tito je umrl, ko je imela Saša 11 let, a se ga še kako dobro spomni.

Pred kratkim pa se je poslovil princ Philip, soprog kraljice Elizabete II. Pogreb je bil v minulo soboto, Saša pa je ob tej priložnosti spomnila na čase, ko se je Tito, predsednik nekdanje skupne države, srečeval s tujimi državniki in tudi s kronanimi glavami.

Tako se je ob priložnosti sešel s princem Philipom, zanimivo dvojico pa je ob tem ujel fotografski objektiv. Kot je zapisala, sta se sešla leta 1953 v Londonu, ni pa znano, o čem je tekla beseda. Očitno je šlo za nekaj zanimivega, saj na sliki mladi princ Philip nekaj zavzeto razlaga svojemu sogovorniku.

Titova vnukinja je vsekakor lepo spomnila na čase, ki so minili, in na ljudi, ki so na svoj način obeležili čas, v katerem so živeli - tako Tito kot princ Philip.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)